PDA

Zobacz pełną wersję : Różnice pomiędzy modelami EG hb/coupe/sedan

myszuu
03-11-09, 13:41
Witam!

Mam nadzieje że to odpowiedni dział.
Chciałem zapytać jakie są różnie pomiedzy tymi wersjami nadwozia ( oczywiscie poza tymi widocznymi )
chodzi mi tu o szczegóły ponieważ np wiekszość elementów sprzedawanych jest dedykowane w opisach do
wersjii HB/COUPE a o sedanie nic nie słychać...

dowiedziałem się już ze np pasują lampy ale już kierunki są inaczej wyprofilowane w sedanie
a teraz chciałem się zappytać jak jest z przednim zderzakiem ? ... a jeszcze dokładniej
jego dokłądką którą chce zakupić

dyskryminacja sedana ! :mad::p

dzieki z góry za pomoc... jeżeli znacie jeszcze jakieś takie szczegóły napiszcie .. np czy deska rozdzielcza też pasuje ?

gruszkin
03-11-09, 15:37
ech no dobra to może ja.

hatchback i coupe w 5 genie są takie same z przodu czyli do słupka B .
sedan ma inny zderzak i maskę, a zatem jednoczesnie minimalnie inną budowe świateł.

sedan i coupe mają takie same światła tylne.

Zaldier
03-11-09, 15:54

I tu się mylisz..

lukasz-lukasz
03-11-09, 16:12
I tu się mylisz..

jakieś konkrety?

gruszkin
03-11-09, 16:44
brak konkretów, świeżak się zakręcił i będzie soloneza pić

kwadrat
03-11-09, 22:47
sedan ma też inne błotniki przednie, jeśli chodzi o listwy boczne to nie wiem jak w sedana ale coupe ma grubsze niż hb, lampy tylne sedan/coupe bez różnicy, układ wydechowy również sedan/coupe, hb ma krótszy końcowy, zderzak tylny chyba też jest taki sam w sdn/qp, dokładka do sedana jest inna niż w qp/hb(trochę dłuższa bo i zderzak dłuższy)
Mam nadzieję że się nigdzie nie pomyliłem, a jak sobie coś jeszcze przypomnę to dodam.

Zaldier
04-11-09, 09:36
brak konkretów, świeżak się zakręcił i będzie soloneza pić

Aż tak? Myślałem, że już sam sobie odpowiesz, próbując doszukać się informacji, ale widocznie sam się zakręciłeś i jeszcze zasłaniasz ten fakt "świeżakiem" i "solonezem" :D

Chcecie konkretów? Wystarczy trochę wytężonego wzroku i różnice macie sobie zaklepane. Kolega kwadrat, parę z nich wymienił już.

http://img43.imageshack.us/img43/9829/805694952.jpg

gruszkin, po mieście z waciarą i w babibaskach chodzisz? Sugerujesz, że taki z Ciebie senior na tym forum, skoro uważasz że "świeżaki" Cię otaczają w tym temacie. :D

Cegła
04-11-09, 11:24
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale wkleiłeś dowód na to, że nie masz racji.

gruszkin
04-11-09, 12:00
dokładnie zaldier, opamiętaj się gówniarzu, wkleiłeś dowód tego że ja mam rację a ty nie. sedan i coupe mają identyczne lampy a zaldier to świeżak bez respektu dla doświadczonych więc bedzie ssał .dzien dobry.

maniak2007
04-11-09, 12:39
zaldier, powiem jedno, dałeś dupy z Tym zdjęciem:D jeszcze ten podpis lamp ''sedan/coupe''

lampy sa takie same.

Zaldier
04-11-09, 12:56
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale wkleiłeś dowód na to, że nie masz racji.

dokładnie zaldier, opamiętaj się gówniarzu, wkleiłeś dowód tego że ja mam rację a ty nie. sedan i coupe mają identyczne lampy a zaldier to świeżak bez respektu dla doświadczonych więc bedzie ssał .dzien dobry.

zaldier, powiem jedno, dałeś dupy z Tym zdjęciem jeszcze ten podpis lamp ''sedan/coupe''

lampy sa takie same.

Wiecie co, muszę przyznać Wam rację..:rolleyes:

Wszystko wyszło z tego, że nie przyuważyłem faktu, że kolega gruszkin twierdził że lampy tylne z Coupe i Sedana są te same.

Przy szybkim przeczytaniu odebrałem, że on twierdzi, że z Hatchbacka i Sedana są identyczne i stąd moje zwrócenie uwagi. Także, w swoim imieniu bardzo przepraszam ponownie. Powyższą fotkę przedstawiłem w celu porównania lamp HB i Sedana. Sami chyba widzicie, że sam osobiście jestem zdania, że Sedan i Coupe mają te same lampy co oznaczyłem podpisem "Sedan/Coupe".

W tej chwili śmiech z tego robię, bo tyle wydupiania się, gardzenia o to :)

Tak Cię szlag trafił? :D

gruszkin
04-11-09, 20:57
troszke sie uniosłem ale Ciebie też szlag by trafił gdyby ktos wmawiał ci że sie uwazasz za seniora rodu bo twierdzisz ze niebieski to niebieski a czerwony to czerwony. w każdym razie poza OT, róznice to juz chyba wszystkie;]

pszemeq
17-03-10, 23:10
Może trochę temat odświeżę;) czy lampy przednie w hb są inne niż w sedanie?? Z wcześniejszych postów nie wyczytałem dużo w tej kwestii..powiem tak po dzwonie kupiłem lewą lampę do hb i wydaje mi się że się różni od prawej tj. prawa jakby miała niższe szkło że tak powiem..;)

falek84
17-03-10, 23:50
tak lampy w sedanie i hb/coupe sa inne

Swietywwl
18-03-10, 05:42
z tego co mi się wydaje to lampy przednie są takie same dla wszystkich wersji hb/coupe/sedan, inne są tylko kierunki

kuba_guzik110
18-03-10, 08:35
ja pierd**e umiecie czytać ze zrozumieniem albo poszukać info na forum ??

coupe i Hb sa identyczne do slupka B
coupe i sedan sa identyczne od słupka B do końca auta (oprócz szyb :))

lampu pasuja do kazdej wersji jedynei kierunki od sedana nie pasuja do hb i coupe

pszemeq
18-03-10, 11:12
Dobra to teraz nie wiem jak jest z tymi lampami przednimi..jak byk jest inna, ma niższe szkło niż druga.

JANKES3
18-03-10, 11:20
Wydaje mi sie, że lampy są takie same, może masz jakiś zamiennik, sprawdz czy masz na lampie napis STANLEY. zrób fotke i wklej

Crafi
22-03-10, 01:01
Czy lampy przednie typu angels eyes zespolone z kierunkami od sedana podejda do coupe??

majkelfu
22-03-10, 01:05
lampy z sedana i coupe sa takie same (tylne) - wiem bo mam z sedana w Coupe. :)

Bemo
22-03-10, 22:26
Czy lampy przednie typu angels eyes zespolone z kierunkami od sedana podejda do coupe??

są inne.....jest to zawarte w tym temacie,czy jest on aż tak długi?

Piatek
28-03-10, 12:27
A co z maską ?? Jest taka sama ??

ferio
28-03-10, 13:04
A co z maską ?? Jest taka sama ??

cytując kolege wyżej:
"są inne.....jest to zawarte w tym temacie,czy jest on aż tak długi?"

ps: a jak jest z szyberdachem?
domniemuje ze ten z sedana nie podejdzie do hatchbacka.
ten z coupe do hatchbacka tez bedzie zatem nieodpowiedni?

toby86
28-03-10, 19:47
w sedanie szyberdach chowa się w środek a w coupe/hb wychodzi na zewnątrz więc tym się różnią. Musiałbyś przełożyć całość ale nie wiem czy ktoś robił taki zabieg.

JANKES3
28-03-10, 20:51
hb i coupe w 5 gen maja taki sam szyber, wiem ze od sedana nie pasuje jak pisal wyzej kolega bo chowa sie w srodek, ale wydaje mi sie tez ze jest innych wymiarow, węższy, moge sie mylic.

ferio
28-03-10, 23:01
przede wszystkim jest szklany i faktycznie chowa sie do srodka. w hb/coupe tez byly szklane. pytanie czy identycznych wymiarów i czy po podmianie podsufitki na odpowiednią (z wersji ze szklanym) mialoby to szanse do siebie pasowac.