Zobacz pełną wersję : Różnice pomiędzy modelami EG hb/coupe/sedan
Witam!
Mam nadzieje że to odpowiedni dział.
Chciałem zapytać jakie są różnie pomiedzy tymi wersjami nadwozia ( oczywiscie poza tymi widocznymi )
chodzi mi tu o szczegóły ponieważ np wiekszość elementów sprzedawanych jest dedykowane w opisach do
wersjii HB/COUPE a o sedanie nic nie słychać...
dowiedziałem się już ze np pasują lampy ale już kierunki są inaczej wyprofilowane w sedanie
a teraz chciałem się zappytać jak jest z przednim zderzakiem ? ... a jeszcze dokładniej
jego dokłądką którą chce zakupić
dyskryminacja sedana ! :mad::p
dzieki z góry za pomoc... jeżeli znacie jeszcze jakieś takie szczegóły napiszcie .. np czy deska rozdzielcza też pasuje ?
ech no dobra to może ja.
hatchback i coupe w 5 genie są takie same z przodu czyli do słupka B .
sedan ma inny zderzak i maskę, a zatem jednoczesnie minimalnie inną budowe świateł.
sedan i coupe mają takie same światła tylne.
I tu się mylisz..
lukasz-lukasz
03-11-09, 16:12
I tu się mylisz..
jakieś konkrety?
brak konkretów, świeżak się zakręcił i będzie soloneza pić
sedan ma też inne błotniki przednie, jeśli chodzi o listwy boczne to nie wiem jak w sedana ale coupe ma grubsze niż hb, lampy tylne sedan/coupe bez różnicy, układ wydechowy również sedan/coupe, hb ma krótszy końcowy, zderzak tylny chyba też jest taki sam w sdn/qp, dokładka do sedana jest inna niż w qp/hb(trochę dłuższa bo i zderzak dłuższy)
Mam nadzieję że się nigdzie nie pomyliłem, a jak sobie coś jeszcze przypomnę to dodam.
brak konkretów, świeżak się zakręcił i będzie soloneza pić
Aż tak? Myślałem, że już sam sobie odpowiesz, próbując doszukać się informacji, ale widocznie sam się zakręciłeś i jeszcze zasłaniasz ten fakt "świeżakiem" i "solonezem" :D
Chcecie konkretów? Wystarczy trochę wytężonego wzroku i różnice macie sobie zaklepane. Kolega kwadrat, parę z nich wymienił już.
http://img43.imageshack.us/img43/9829/805694952.jpg
gruszkin, po mieście z waciarą i w babibaskach chodzisz? Sugerujesz, że taki z Ciebie senior na tym forum, skoro uważasz że "świeżaki" Cię otaczają w tym temacie. :D
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale wkleiłeś dowód na to, że nie masz racji.
dokładnie zaldier, opamiętaj się gówniarzu, wkleiłeś dowód tego że ja mam rację a ty nie. sedan i coupe mają identyczne lampy a zaldier to świeżak bez respektu dla doświadczonych więc bedzie ssał .dzien dobry.
maniak2007
04-11-09, 12:39
zaldier, powiem jedno, dałeś dupy z Tym zdjęciem:D jeszcze ten podpis lamp ''sedan/coupe''
lampy sa takie same.
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale wkleiłeś dowód na to, że nie masz racji.
dokładnie zaldier, opamiętaj się gówniarzu, wkleiłeś dowód tego że ja mam rację a ty nie. sedan i coupe mają identyczne lampy a zaldier to świeżak bez respektu dla doświadczonych więc bedzie ssał .dzien dobry.
zaldier, powiem jedno, dałeś dupy z Tym zdjęciem jeszcze ten podpis lamp ''sedan/coupe''
lampy sa takie same.
Wiecie co, muszę przyznać Wam rację..:rolleyes:
Wszystko wyszło z tego, że nie przyuważyłem faktu, że kolega gruszkin twierdził że lampy tylne z Coupe i Sedana są te same.
Przy szybkim przeczytaniu odebrałem, że on twierdzi, że z Hatchbacka i Sedana są identyczne i stąd moje zwrócenie uwagi. Także, w swoim imieniu bardzo przepraszam ponownie. Powyższą fotkę przedstawiłem w celu porównania lamp HB i Sedana. Sami chyba widzicie, że sam osobiście jestem zdania, że Sedan i Coupe mają te same lampy co oznaczyłem podpisem "Sedan/Coupe".
W tej chwili śmiech z tego robię, bo tyle wydupiania się, gardzenia o to :)
Tak Cię szlag trafił? :D
troszke sie uniosłem ale Ciebie też szlag by trafił gdyby ktos wmawiał ci że sie uwazasz za seniora rodu bo twierdzisz ze niebieski to niebieski a czerwony to czerwony. w każdym razie poza OT, róznice to juz chyba wszystkie;]
Może trochę temat odświeżę;) czy lampy przednie w hb są inne niż w sedanie?? Z wcześniejszych postów nie wyczytałem dużo w tej kwestii..powiem tak po dzwonie kupiłem lewą lampę do hb i wydaje mi się że się różni od prawej tj. prawa jakby miała niższe szkło że tak powiem..;)
tak lampy w sedanie i hb/coupe sa inne
z tego co mi się wydaje to lampy przednie są takie same dla wszystkich wersji hb/coupe/sedan, inne są tylko kierunki
kuba_guzik110
18-03-10, 08:35
ja pierd**e umiecie czytać ze zrozumieniem albo poszukać info na forum ??
coupe i Hb sa identyczne do slupka B
coupe i sedan sa identyczne od słupka B do końca auta (oprócz szyb :))
lampu pasuja do kazdej wersji jedynei kierunki od sedana nie pasuja do hb i coupe
Dobra to teraz nie wiem jak jest z tymi lampami przednimi..jak byk jest inna, ma niższe szkło niż druga.
Wydaje mi sie, że lampy są takie same, może masz jakiś zamiennik, sprawdz czy masz na lampie napis STANLEY. zrób fotke i wklej
Czy lampy przednie typu angels eyes zespolone z kierunkami od sedana podejda do coupe??
lampy z sedana i coupe sa takie same (tylne) - wiem bo mam z sedana w Coupe. :)
Czy lampy przednie typu angels eyes zespolone z kierunkami od sedana podejda do coupe??
są inne.....jest to zawarte w tym temacie,czy jest on aż tak długi?
A co z maską ?? Jest taka sama ??
A co z maską ?? Jest taka sama ??
cytując kolege wyżej:
"są inne.....jest to zawarte w tym temacie,czy jest on aż tak długi?"
ps: a jak jest z szyberdachem?
domniemuje ze ten z sedana nie podejdzie do hatchbacka.
ten z coupe do hatchbacka tez bedzie zatem nieodpowiedni?
w sedanie szyberdach chowa się w środek a w coupe/hb wychodzi na zewnątrz więc tym się różnią. Musiałbyś przełożyć całość ale nie wiem czy ktoś robił taki zabieg.
hb i coupe w 5 gen maja taki sam szyber, wiem ze od sedana nie pasuje jak pisal wyzej kolega bo chowa sie w srodek, ale wydaje mi sie tez ze jest innych wymiarow, węższy, moge sie mylic.
przede wszystkim jest szklany i faktycznie chowa sie do srodka. w hb/coupe tez byly szklane. pytanie czy identycznych wymiarów i czy po podmianie podsufitki na odpowiednią (z wersji ze szklanym) mialoby to szanse do siebie pasowac.