Zobacz pełną wersję : Jakie hamulece v gen
mam pytanie jakie hamulce na przud do hondy 1.3 v gen ?? nie mam pojecia, jak hamuje bije mi pedal, niby mialy sie docierac tak mowile oles ktory sprzedawal, ale jak mocno wcisne pedal to slabo hamuja, co radzicie??
KrzyChules
02-11-09, 17:54
jak hamujesz i bije pedał to masz pewnie krzywe tarcze
sprawdz stan klockow i tarcz czy jeszcze występują , słabe hamowanie to moze byc tez objaw starego plynu hamulcowego
a i przód,a nie przud (bije po oczach)
Sorry ;p hmmmmm... a jak cenowo by wygladalo prostowanie tarczy+ nowe klocki, ewentualnie caly zestaw na przód :)
sory koleś z gówna nie ulepisz jak jest minimalen bicie to wszględnie delikaten przetoczenie ale to naprawde minimalne. Tak więc wymiana tarzc + klocki w zależności od stanu (jeśli za cienkie lub mają fakture polcerany wymienia się na jednej osi wszystko albo nic) + plus płyn hamulcowy dot 4. Ogólnie kolejny temat z cyklu jak naprawić wszystko za darmo. Założyłeś go bo nie chciało Ci się szuka.
PS. do d13 są dwa rozmiary tarcz ale ja nie powiem Ci jakie to może w końcu użyjesz szukajki albo pobierz manula lub sam naprawiam