PDA

Zobacz pełną wersję : Car audio - raryjka 2DIN

Leeo
02-11-09, 13:56
EDIT:

sorki, dopiero zobaczyłem, że można to podpiąć pod przyklejony temat na samej górze :/ Modku, pls przenieś :)

Witam, czy ktoś ma doświadczenie z kombajnami w rozmiarze 2DIN? Nie wiem, czy decydować się na jakiegoś krzaka z allegero, czy lepiej dopłacić troszku i wziąć firmówkę? Ktoś może porównywał wyświetlacze w poszczególnych radyjkach albo zna strony z testami takowych?

w obecnej chwili gdybam nad zakupem:
Clariona MAX668RVD (nówka) lub MAX678RVD (używka)
JVC KW-AVX810 (używka na gwar)
JVC KW-AVX720 (nówka)
Pioneer AVH-P3100 (nówka)
Pioneer AVIC D3 (używka z NAVI) - najtańszy - do 1000PLN

Sam testowałem już Pioneer AVIC-F900BT ale szybkość działania tego radyjka nie była zbyt zadowalająca za to navi naprawdę konkretne.

Wszystkie te radyjka można dostać w granicach 1400-1700zł, oczywiście niektóre w tej cenie będą używane. Sam nie wiem jak z awaryjnością takiego sprzętu...

Pati
03-11-09, 17:41
większość tego typu radii nie ma zabezpieczniea w postaci np zdejmowanego panelu. są po prostu montowane na stałe - łatwy łup dla złodzieja.

Leeo
04-11-09, 23:59
nom, z firmówek tylko JVC ma zdejmowany panel i to tylko modele avx810 i 820, a także jeden z navi. Tylko w VIIgen żeby się dobrać do radia to trzeba całą konsolę wykręcać poczynając od skrzyni biegów, więc liczę na to, że ciężko będzie to wykręcić :) Na pocieszenie dla mnie mieszkam w bezpiecznym mieście, a do Wawy rzadko jeżdżę ;) Mimo braku fachowych opinii zdecydowałem się na avx720 ;]

Pati
05-11-09, 14:20
jak sie uprą to deske połamią i wyjmą...
tez chcialem ładne 2din, ale odpuściłem z tego powodu. jakby samo radio wyjeli to pol biedy, ale deske jeszcze potem wymieniac to slaby pomysl.