Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakiś sposób na brak elektryki/kabli/kostek?

Cloud
02-11-09, 13:03
Witam , szperałem trochę w szukajce ale po tematach niełatwo a po postach tymbardziej nie dałem rady się dokopać , a problem jest taki że mam 5D z 2000 roku , niestety salonowe 1.4 biedne jak nie wiem co. Zacząłem kompletować parę gadżetów (tweetery , dimmer , lampkę schowka i takie tam) ale jak się szybko zorientowałem , do niczego "dodatkowego" nie mam podciągniętej elektryki , żadnych kostek , nic. Stąd moje pytanie , ponieważ sam nie znam się na elektryce na tyle żeby grzebać w kostkach , pinach itp i chciałbym wiedzieć czy da się coś z tym zrobić? można dorwać gdzieś jakąś wiązkę? w ASO lub np na szrocie z MB6 ? i jeśli tak to o co wogóle pytać ? to jest wiązka kabinowa czy co?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i sory jeśli był już temat , jeśli był to prosiłbym o linka.

skolopendra
02-11-09, 15:31
można dorwać gdzieś jakąś wiązkę?

te kilka kabelków jak sam podciągniesz to się nic nie stanie.i wiązkę gotową miał będziesz

MikeFoto
02-11-09, 20:22
Wymiana całej wiązki będzie bardziej pracochłonna niż dorobienie kilku kabli tylko do potrzebnych elementów.
Co do sposobu montażu poszczególnych elementów, jak lampka schowka, tweetery, jest niezwykle prosta i niepowinno nastręczać żadnych trudności. Pomoc znajdziesz na forum.