PDA

Zobacz pełną wersję : Podłączenie radia

ŁukaszConcerto
04-06-06, 17:29
Witam,mam pytanko :) otóż mam dopiero pare dni honde i narazie jestem spłukany,wiec postanowiłem przełożyc stare radio oryginalne forda na 2-3 miechy az sytuacja sie unormuje finansowa po zakupie autka i po podłączeniu radia rozładowuje mi akus.Honda narazie stoji bo jestem w trakcie zalatwiania papierów i po zakupie mialem jeszcze wazne niemieckie papiery i przez 4 dni jezdzilem bez radia i było wszystko git.W piątek tydzien temu skonczyło sie niemieckie ubezpieczenie i autko postawilem.W sobote tydzien temu podłączyłem radio,ale tak podłączyłem ze nawet bez kluczyka w stacyjce mozna było je włączyc.Stało auto nie ruszane az do czwartku kiedy postanowilem je odpalic,a tu kicha akus padniety,tak ze nawet ani central,ani radio nie dzialalo.Mysle sobie ze moze zostawilem cos włączone,wiec podładowałem akus i znowu zostawiłem autko az do wczoraj i tu znowu to samo:( Cz radio w takim podłączeniu cały czas pobiera prąd,czy co? Czy powinno po wyjeciu kluczyka całe napiecie odłączyc?

kenny
04-06-06, 19:00
Radio pobiera na podtrzymanie pamięci, ale są to małe wartości, więc ciężko by to przez radio było. Ile aku ma lat?

ŁukaszConcerto
04-06-06, 19:09
nie wiem ile ma lat,bo kupiłem z tym aku 1,5 tygodnia temu,ale po kupnie jezdziłem pare dni bez radia i wszystko było ok,potem postawiłem auto i włożyłem radio i zaczoł sie rozładowywac,a przeciez nawet nie chodziłem do samochody przez pare dni i sie rozładował.

kenny
04-06-06, 19:17
Może coś przy podłączeiu skopałeś? Wystarczy że jest gdzieś zwarcie i aku Ci padnie natychmiast. A co do wieku aku to powinieneś mieć na nim datę prod.

Armani
06-06-06, 23:17
Witam a masz może wzmacniacz w aucie?

ŁukaszConcerto
07-06-06, 16:57
nie,narazie mam zwykłe oryginalne radio forda wsadzone ( z poprzedniego auta)i zwykłe głośniki,bo dopiero honde kupiłem i z radyjkiem nowym musze z 2 miechy poczekac.