PDA

Zobacz pełną wersję : Podswietlenie wnętrza

JABOL
29-10-09, 23:39
Witam, mam taki problem:
1. Nie podświetla się lampka w bagażniku(brak w przewodach napięcia)
2. Nie podświetla się lampka w podsufitce(brak napięcia w przewodach)
3. Kontrolka otwartych drzwi nie działa(ale jak się otworzy bagażnik to świeci), (brak napięcia przy przełącznikach w drzwiach).
Bezpieczniki są cale.
Pytanie jest takie: czy jest to wszystko połączone jakoś razem, gdzie szukać przewodów i jakiś przekaźników? Poradźcie coś, w czym może być problem? :(

Domanoid
30-10-09, 08:44
Obstawiam bezpiecznik - pod deską rozdzielczą nr. 3 (7,5A), czasami nawet wyglądają na całe a są przepalone...

Które bezpieczniki sprawdzałeś i co się stało?
I drugie pytanko: czy masz moduł czasowy? Może on się popsuł?

JABOL
30-10-09, 11:16
Sprawdzałem ten bezpiecznik jak i pod maską nawet je wymieniałem. Nie mam modułu czasowego.
Zapomniałem dodać że to civic 5 gen :) jajko.

marcineo
30-10-09, 11:26
Witam.Tą kontrolkę do otwartych drzwi sam ja podłączałeś pod drzwi?Jeśli tak to jak to podłączyć aby działała tak jak bagażnik.

JABOL
30-10-09, 12:38
wydaje mi się że to już jest tak fabrycznie, jak otwierasz drzwi powinna się zapalic kontrolka na zegarach. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

marcineo
30-10-09, 12:42
Mi się wydaje że to nie jest fabrycznie bo u mnie to nie działa chyba że ja się mylę?

zakit
31-10-09, 13:44
mi tam sie nigdy nic takiego nie wyswietlalo. tylko i wylacznie jak otworzysz tylna klabe to wtedy - nawet na zegarach nie ma takiej kontrolki...

czujniki otwarcia drzwi sa tylko do lampki gornej :)

marcineo
31-10-09, 14:03
Ale idzie podłączyć drzwi pod tą samą kontrolkę co bagażnik bo już to widziałem u innych.
A może na forum robił już ktoś coś takiego i wie jak to podłączyć?

Nemereth
31-10-09, 14:35
Mi się wydaje że to nie jest fabrycznie bo u mnie to nie działa chyba że ja się mylę?

To jest fabryczne! W kazdym ale to kazdym samochodzie przy otworzeniu drzwi zapala sie lampka w podsufitce czy w bagazniku. a na desce rozdzielczej to zalezy od konstruktorow czy umiejscowili tam kontrloke otwartych drzwi (znaczy rysuneczek i zaroweczke). Moze na podsufitce macie wylaczone po prostu??

Śrubokret w lape i do dzieła rozkrecic boczki itd i posprawdzac kable bo gdzies mogly sie przetrzec lub ulamac. a jak nie to oddac do elektryka, za 50 zl powinien calosc zrobic :)

marcineo
31-10-09, 17:02
Mi nie chodzi o lampkę w podsufitce czy w bagażniku tylko o tą kontrolkę w zegarach
która się zapala jak jest otwarty bagażnik.Chodzi mi o to jak podłączyć drzwi żeby też
się zapalała ta kontrolka przy otwartych drzwiach.

Nemereth
31-10-09, 20:08
hmm u mnie sie pali zawsze jak drzwi sa otwarte, nie sprawdzalem czy zapali sie tylko przy otwartym bagazniku bo nie otwieralem go po zamknieciu drzwi :P

kontrolka pali sie Tobie przy otwartym bagazniku a nie pali przy otwartych drzwiach ?

marcineo
01-11-09, 16:46
"kontrolka pali sie Tobie przy otwartym bagazniku a nie pali przy otwartych drzwiach ?"

Dokładnie tak

Slawkowski
03-11-09, 14:19
nie wiem jak tam u Was, ale w mojej 5-d jest osobna kotrolka od drzwi i osobna od bagaznika...

marcineo
03-11-09, 14:58
U nas jest tylko jedna kontrolka.

Montana88
17-12-09, 22:15
a ja mam problem z podlaczeniem tej lampki w bagażniku? niemam zadnej kostki a zakupilem takowa do czego najlepiej podlaczyc?:> albo gdzie szukac kostki? :/ zdjelem boczek i niema:/ z gory dziekuje za pomoc!

Jacobs34
19-12-09, 16:42
Wszystkie te lampki są sterowane minusem, więc na nich nie ma napięcia, a na pewno na tych czujnikach w drzwiach! Lampka w bagażniku ma także sterowanie minusem(musi iśc kabel ze stałym napięciem od wiązki, a minus od zamka) i jest on podłączony do zamka od szyby. A co do kontrolki w zegarach to trzeba by popatrzeć na wykres elektryczny i zobaczyć jak to jest skonstruowane.