Zobacz pełną wersję : Podswietlenie wnętrza
Witam, mam taki problem:
1. Nie podświetla się lampka w bagażniku(brak w przewodach napięcia)
2. Nie podświetla się lampka w podsufitce(brak napięcia w przewodach)
3. Kontrolka otwartych drzwi nie działa(ale jak się otworzy bagażnik to świeci), (brak napięcia przy przełącznikach w drzwiach).
Bezpieczniki są cale.
Pytanie jest takie: czy jest to wszystko połączone jakoś razem, gdzie szukać przewodów i jakiś przekaźników? Poradźcie coś, w czym może być problem? :(
Obstawiam bezpiecznik - pod deską rozdzielczą nr. 3 (7,5A), czasami nawet wyglądają na całe a są przepalone...
Które bezpieczniki sprawdzałeś i co się stało?
I drugie pytanko: czy masz moduł czasowy? Może on się popsuł?
Sprawdzałem ten bezpiecznik jak i pod maską nawet je wymieniałem. Nie mam modułu czasowego.
Zapomniałem dodać że to civic 5 gen :) jajko.
Witam.Tą kontrolkę do otwartych drzwi sam ja podłączałeś pod drzwi?Jeśli tak to jak to podłączyć aby działała tak jak bagażnik.
wydaje mi się że to już jest tak fabrycznie, jak otwierasz drzwi powinna się zapalic kontrolka na zegarach. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Mi się wydaje że to nie jest fabrycznie bo u mnie to nie działa chyba że ja się mylę?
mi tam sie nigdy nic takiego nie wyswietlalo. tylko i wylacznie jak otworzysz tylna klabe to wtedy - nawet na zegarach nie ma takiej kontrolki...
czujniki otwarcia drzwi sa tylko do lampki gornej :)
Ale idzie podłączyć drzwi pod tą samą kontrolkę co bagażnik bo już to widziałem u innych.
A może na forum robił już ktoś coś takiego i wie jak to podłączyć?
Mi się wydaje że to nie jest fabrycznie bo u mnie to nie działa chyba że ja się mylę?
To jest fabryczne! W kazdym ale to kazdym samochodzie przy otworzeniu drzwi zapala sie lampka w podsufitce czy w bagazniku. a na desce rozdzielczej to zalezy od konstruktorow czy umiejscowili tam kontrloke otwartych drzwi (znaczy rysuneczek i zaroweczke). Moze na podsufitce macie wylaczone po prostu??
Śrubokret w lape i do dzieła rozkrecic boczki itd i posprawdzac kable bo gdzies mogly sie przetrzec lub ulamac. a jak nie to oddac do elektryka, za 50 zl powinien calosc zrobic :)
Mi nie chodzi o lampkę w podsufitce czy w bagażniku tylko o tą kontrolkę w zegarach
która się zapala jak jest otwarty bagażnik.Chodzi mi o to jak podłączyć drzwi żeby też
się zapalała ta kontrolka przy otwartych drzwiach.
hmm u mnie sie pali zawsze jak drzwi sa otwarte, nie sprawdzalem czy zapali sie tylko przy otwartym bagazniku bo nie otwieralem go po zamknieciu drzwi :P
kontrolka pali sie Tobie przy otwartym bagazniku a nie pali przy otwartych drzwiach ?
"kontrolka pali sie Tobie przy otwartym bagazniku a nie pali przy otwartych drzwiach ?"
Dokładnie tak
Slawkowski
03-11-09, 14:19
nie wiem jak tam u Was, ale w mojej 5-d jest osobna kotrolka od drzwi i osobna od bagaznika...
U nas jest tylko jedna kontrolka.
a ja mam problem z podlaczeniem tej lampki w bagażniku? niemam zadnej kostki a zakupilem takowa do czego najlepiej podlaczyc?:> albo gdzie szukac kostki? :/ zdjelem boczek i niema:/ z gory dziekuje za pomoc!
Wszystkie te lampki są sterowane minusem, więc na nich nie ma napięcia, a na pewno na tych czujnikach w drzwiach! Lampka w bagażniku ma także sterowanie minusem(musi iśc kabel ze stałym napięciem od wiązki, a minus od zamka) i jest on podłączony do zamka od szyby. A co do kontrolki w zegarach to trzeba by popatrzeć na wykres elektryczny i zobaczyć jak to jest skonstruowane.