Zobacz pełną wersję : Szyberdach po raz N-ty, przekładka szyby szybera...
Słuchajcie, odpowiedzi na forum nie znalazłem ani nigdzie indziej.
Sprawa wygląda tak...autko civic 5gen HB
mam szyberdach elektryczny zwykły blaszany, okazyjnie mogę mieć manualny szklany i teraz tu jest problem...
czy da radę przełożyć z tego manualnego samą szybę w miejsce blaszanego dekla w moim szyberze?
albo może jest jakaś inna kombinacja żeby założyć szklany, koniecznie musi być elektryka.
Dzięki z góry za odp
Jakaś masakra:) Nie było manualnych szklanych szybrów montowanych fabrycznie więc będzie spory problem, napewno nie przełożysz samego dekla. Jak już koniecznie chcesz szklany, to szukaj kompletnego zestawu z auta produkowanego w us/Kanadzie(EH). Wtedy potrzebujesz dach szklany razem z całym mechanizmem i podsufitke kompletną z przesłoną. W innym wypadku myśle, że szkoda zachodu.
Może wrzuć fote tego szklanego, to ktoś coś Ci doradzi.. ale moim zdaniem jest to niewykonalne.
Nie było manualnych dachów w civic '5gen. Chyba że to jakaś samoróbka.
ja chyba mam szyber do niego z silniczkiem :) tylko zamiast szkla jest plastik ale to chyba mozna bezproblemowo u szklarza szyberowego podmienic :)
Nie było manualnych szklanych szybrów montowanych fabrycznie więc będzie spory problem, napewno nie przełożysz samego dekla. Jak już koniecznie chcesz szklany, to szukaj kompletnego zestawu z auta produkowanego w us/Kanadzie(EH). Wtedy potrzebujesz dach szklany razem z całym mechanizmem i podsufitke kompletną z przesłoną. W innym wypadku myśle, że szkoda zachodu.
Dokladnie tak ja wyzej....
Dodam jeszcz ,ze od sedana 5gen nie bedzie pasował do coupe/hatch....
No to kolo mnie w błąd wprowadza w takim razie. Mówi że manualny jest i szklany :|
A wiecie czy z szybera blaszanego można wyjąć jakoś blachę a wstawić szkło? :)