Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : światła przeciwmgielne?

arsh
28-10-09, 12:47
J.w.

pytanie może się wydać dość śmieszne ale musze je zadać :)

czy w mojej Hondzie nie ma takowych czy jak? jest przycisk ale nic nie pali.. nie sprawdzałem może tylko nie ma żarówek? haha

raq22100
28-10-09, 12:58
Jaka masz honde? I gdzie jest ten przycisk, moze masz tylko tylne?

Son - Goku
28-10-09, 15:59
ogólnie w każdym aucie powinny być przeciwmgielne.

Spr bezpiecznik, jak ok to żarówe kup, jak dalej lipa to miernikiem się bawić

jakub005
28-10-09, 16:07
Witam, u mnie wyglądało to tak: przycisk był, instalacja, oprawka na żarówkę była tylko problemem polegał na zaślepionym miejscu (nie dało się włożyć żarówki). "Operacja" którą wykonałem to rozwiercenie tej zaślepki, wsadziłem żarówkę i działa jak powinno. Nie wiem jak u Ciebie, czy jest podobny problem czy inny. ( chodzi mi o tylnie)

jjurgiel
28-10-09, 22:36
problemem polegał na zaślepionym miejscu (nie dało się włożyć żarówki).

zapewne ktoś wymieniał tylne lampy i zainstalował z auta angielskiego w domyśle moze to oznaczać że naprawiany był tył auta

Son - Goku
28-10-09, 23:27
zapewne ktoś wymieniał tylne lampy i zainstalował z auta angielskiego w domyśle moze to oznaczać że naprawiany był tył auta

Dokładnie jak kolega pisze.

arsh
29-10-09, 08:18
mam Honde CIVIC MA87, a ten przycisk jest po lewej stronie.. obok kierownicy i już sam nie wiem:P

mickee
29-10-09, 08:52
A może jeszcze napisz o jakie przeciwmgielne Ci chodzi: przód czy tył ? Napisałeś w liczbie mnogiej a to wskazuje na przednie. Z tyłu jest tylko jedno (fabrycznie).

arsh
29-10-09, 09:49
no chodzi mi o przednie.. zreszta sam nie wiem czy to ma być na przód czy na tył ten przycisk ?

jjurgiel
29-10-09, 09:54
o kurcze tylne przeciwmgielne jest obowiązkowe i warto wiedzieć gdzie sie je włącza :confused:

acha mamy podpowiedzieć: przełącznik z lewej jest podwójny większy włącza tylne przeciwmgielne a mniejszy przednie, jeśli nie ma przedniego jest zamiast mniejszego guzika zaślepka.

arsh
29-10-09, 12:51
no to tak jest własnie u mnie.. to ja własnie mam zamiast mniejszego guzika zaślepkę :P czyli wychodzi na to, że mam tylne przeciwmgielne a przednich ni chu chu :/

mickee
29-10-09, 13:24
A nie prościej pofatygować się na przód samochodu, schylić się i zobaczyć czy masz halogeny czy zaślepki...? Może nie nadążam za Tobą ale to chyba najprostsza metoda. Jeśli nie masz włącznika i nie ma halogenów w zderzalu to raczej świecić nie będą :D

Nemereth
29-10-09, 13:36
o kurcze tylne przeciwmgielne jest obowiązkowe i warto wiedzieć gdzie sie je włącza :confused:

acha mamy podpowiedzieć: przełącznik z lewej jest podwójny większy włącza tylne przeciwmgielne a mniejszy przednie, jeśli nie ma przedniego jest zamiast mniejszego guzika zaślepka.

wlep fotke bo na razie to bajka ;)

wiem tyle ze przeciwmgielne sa na klapie w niektorych modelach, jest jeszcze kwestia lamp - europa i usdm... wiazka moze byc doprowadzona ale nie podlaczona na kloszu wiec nie ma co sie rozpisywac jesli sie nie pogrzebie i nie sprawdzi.

raq22100
29-10-09, 18:39
Moze kolega myśłał ze przeciwmgielne przednie są gdzieś wbudowane razem z h4.

jjurgiel
29-10-09, 22:08
wiem tyle ze przeciwmgielne sa na klapie w niektorych modelach, jest jeszcze kwestia lamp - europa i usdm... wiazka moze byc doprowadzona ale nie podlaczona na kloszu wiec nie ma co sie rozpisywac jesli sie nie pogrzebie i nie sprawdzi

w niektórych modelach może i są na dachu ale tu o konkretnym modelu jest rozmowa a kolega pytający po prostu ma jeden guzik i nie wie do czego on służy, jeśli nie ma drugiego guzika i nie ma halogenów w zderzaku z przodu to instalacji też nie ma

lukiwch
30-10-09, 17:34
Może to głupia podpowiedź, ale tylne przeciwmgielne działa tylko na włączonych światłach mijania... warto o tym pamiętać przy sprawdzaniu :P