Zobacz pełną wersję : trzeszczące klocki ferrodo
Witam !. Jakies miesiac temu zmienilem kloce na ferrodo . Niestety przy lekkim hamowaniu np. wolno tocząc sie z górki i delikatnie przyhamowując słychać trzeszczenie kloców- cos takiego jak przy hamowaniu rowerem nie posiadającym v braków - tylko z tym mi sie to kojarzy . Spotkał się ktoś z takim problemem . Wszystkie tulejki w zawieszeniu i przeguby zostały sprawdzone nic nie jest wybite. tarcze tez sa ok nic nie bije. Poprzednie kloce tak sie nie zachowywały (oryginały z aso ) Da się to jakoś naprawić czy po prostu te klocki tak maja? Bo nie ukrywam ze ten dzwiek mnie strasznie irytuje
Pozdr!!
Ktore ferodo ?
Premier ?
DS Perf ?
DS2500 ?
Chodzi Ci o piszczenie ?
Jesli mowa o DSach to mozna powiedziec, że tak mają. Moje DS Perf nie piszcza po czym maja taki dzień, że piszczą i później znowu przez kilka dni / tygodnie nic. Ale są to okazjonalne piski a nie, że cały czas.
Znajomy ma DS2500 i tak samo piszczą jak im się zachce.
Mi podobnie....gdy dojeżdżam do świateł i delikatnie naciskam hamulec to slysze zgrzyty, nieprzyjemne tarcia, odgłosy, jak wcisne mocniej hamulec to nic nie slychac....klocki zapewne wtedy sa docisniete jzu do tarczy i dlatego... klocki mam lucasa wymienione miesiac temu, z poczatku nic nie bylo slychac a od tygodnia sie zaczelo... :(
Mi podobnie....gdy dojeżdżam do świateł i delikatnie naciskam hamulec to slysze zgrzyty, nieprzyjemne tarcia, odgłosy, jak wcisne mocniej hamulec to nic nie slychac....klocki zapewne wtedy sa docisniete jzu do tarczy i dlatego
Dokładnie o takie cos mi chodzi . Kloce to ferrodo premier . No nic bede musiał je jakoś zjezdzic :(
skolopendra
27-10-09, 19:14
czy po prostu te klocki tak maja?
te klocki tak nie mają ,zapewne nie zgrały się z tarczami
u mnie przy tarczach ate premiery spisują się wyśmienicie
ja mam tarcze brembo i klocki ferrodo premier i wszystko pięknie działa popatrz na tłoczki w zaciskach może jakiś syf tam siedzi
popatrz na tłoczki w zaciskach może jakiś syf tam siedzi jutro z samego rana to sprawdze
Odkopię trochę temat. Czy ktoś znalazł sposób na trzeszczące klocki, bo właśnie walczę z tym samym 3 tygodnie po wymianie :/
a posmarowaliście zewnętrzną częśc klocka? moze tu jest problem?
Czy ktoś znalazł sposób na trzeszczące klocki
Tak ja znalazlem zjezdzilem do polowy te kloce ( nawet mam je gdzies w garazu jeszcze) kupiłem klocki hawk hps i problem zniknąl :)