PDA

Zobacz pełną wersję : pęknięta szyba - przednia

grzegor
01-06-06, 07:49
Witam

Mijając ciężarówke ze zwirem odskoczył kamym i na nieszczęście uderzył mi w przednia szybe.Pęknięcie sie powiększa.

Teraz pytanie zna ktoś zakład w Łodzi i okolicach, gdzie nawiercają szybe, zeby pęknięcie nie postepowało?Jakie koszty....?

Czy moze, samemu mozna nawiercić małym wiertełkiem, wie ktoś jak ,jaki rodzaj wiertła itd.
Prosze o pomoc !

POZDRO

wieshaq
01-06-06, 08:06
lepiej sam sie za to nie bierz. to pozniej trzeba uzupelnic.. pojedz szybko zanim pekniecie sie powiekszy bo pozniej ci tego nie zrobia... pozniej wymiana to koszt 300-500 pln w zaleznosci od zakladu, producenta szyby i dlugosci gwarancji

[ Dodano: Czw 01 Cze, 2006 ]
..::KLIK::.. (http://www.pf.pl/portal/YP1?keyword=&city=&kw=f&catid=8060&cats=&gbRegion=0&gbVoivodeship=0&gbCity=0&gbDistrict=0&gbRegionCount=0&gbVoivodeshipCount=0&gbCityCount=0&gbDistrictCount=0&sir=%C5%82%C3%B3d%C5%BA&szukaj=Znajd%C5%BA)

zaklady w lodzi. telefon i dzwon. pamietaj ze w tym mozesz sie targowac. o dlugosc gwarancji tez. jak znajdziesz za 320-340 to juz jest cena ok.. to jesli chodzi o nowa szybe a jesli naprawa to musisz osobno popytac ale bez ogladania sie nie obejdzie

EDIT by ppm702
Wieshaq, proszę nie wklejaj takich długich linków, bo się ekran rozjeżdża.... :? Teraz poprawiłem, a to prośba na przyszłość

rooty
01-06-06, 08:25
Widze ze kolega z w-wy no wiec polecam od razu wymienic i nie bawic sie w te hocki klocki z nawiercaniem

PHU "TOP AUTO"
Auto Szyby
Sprzedaż-montaż
Hurt-detal

Józefów k/Otwocka, ul. Polna 28
Tel. (022) 789 12 70

Łomianki, ul Kolejowa 324 Trasa (E-7)
Tel. (022) 795 06 61

Siedlce, ul Brzeska 102L
Tel. (025) 644 92 98

Ja swoja kupilem i wkleilem w Łomiankach, koszt szyby 240 zl (producent ze skandynawii) + 120 zl montaz. Narazie wszystko ok, odpukac

Pozdro

grzegor
01-06-06, 09:34
dzięki za info!

ppm702
01-06-06, 09:36
zna ktoś zakład w Łodzi i okolicach

kolega z w-wy
;)

Jeśli rysę masz bliżej niż 3cm od krawędzi szyby to będzie ona do wymiany. Generalnie moim skromnym zdaniem szkoda kasy na naprawę. Zapłacisz około 100PLN, a szyba i tak nigdy nie będzie jak nowa... Ale Twój wybór

rafalb33
01-06-06, 10:49
jesli chcesz naprawiac to polecam jaan (http://www.jaan.com.pl/autoglass/pl/kontakt/mapa/)
Ostatnio naprawialem szybe , koszt 110 zl.Odprysk byl tez od kamienia.
Szyba nie moze byc uszkodzona przy krawedzi ani pekniecie nie moze byc wieksze niz srednica 5 złotówki.
Dostajesz dozywotnia gwarancje na naprawione miejsce jakby zaczelo pekac.Plus rok czasu gdyby szyba pekla w inym miejscu to wymiana na nowa pomniejszona o wczesniejsze koszty naprawy.
Szyba w tym miejscu bedzie juz niestety nie jak nowa i widac bedzie , ze naprawiana.U mnie peklo z 7 cm od dolnej krawedzi strony pasazera , wiec jadac nie widac tego praktycznie od srodka.A nowa szyba do meganki z montazem 500zl

grzegor
01-06-06, 12:21
wielkie dzięki za info, niestey pekniecie od wcazorajszego popoludnie powiekszyło sie do 20 cm, także chyba jedyne wyjscie to nowa szybka :(

rooty
01-06-06, 15:28
No tak, nie doczytal a powiedzial co wiedzial, skoro k / Lodzi to nie mam niestety kogo polecic :D

woodie
01-06-06, 15:52
Z nowych JAAN, ale bralbym uzywke. Wejdz na allegro, wpisz civic czesci, poszukaj civicow na rozbiorke, a szybe znajdziesz na pewno tanio. Ostatnio zmienialem boczna przednia i z przesylka (stan super) zaplacilem 75 PLN. Mysle wiec ze zamiast bawic sie w naprawy wymien. Bezpieczniej, glupioby bylo gdyby sypnela Ci sie podczas jazdy

przemek.b
01-06-06, 19:39
Zgadzam sie z kolegami nie opłaca sie robić nawiercania tanie szyby maja na okęciu co ważniejsze DOJEŻDZAJA DO KLIJENTA ja za wstawienie bocznej do civica zapłaciłem 210 zł

Tu kontakt
6001512200

A mieszcza sie zaraz za Media Markt

marcinEZG
01-06-06, 21:26
mam ten sam problem tylko ze moja sznyta ma 30 cm. Na rogu alei wlokniarzy i pojezierskiej jest firma "auto szyby" ,szybka zielona marki piklington czy jakos tak z montazem kosztuje u nich 410 zybli.
Ogolnie czolowe szyby do cifa w cenie od 270(biala) do nawet 350 (zielona z zielonym paskiem u gory)

rooty
01-06-06, 22:17
Ja dostalem blekitna ale bez paska, nie brac tylko litewskich!!!

Waldek
01-06-06, 23:36
Polecam warsztaty w Łodzi:

wymiana szyby na Koniczynowej 4, tel. 42 650 71 52;

klejenie szyb ul Niska garaż nr 68 - gość robi to od lat i ma renomę, sam u niego kleiłem przednią w marcu za 50 PLN - odprysk - 606 252 141

MAPA KLEJENIE (http://www.mm.pl/~wdworak/KLEJENIE.htm)
MAPA KONICZYNOWA (http://www.mm.pl/~wdworak/KONICZYNOWA.htm)

woodie
02-06-06, 00:33
Wypowiem sie jeszcze raz. Jesli zdecydujesz sie na wymiane - dobrze przejrzyj rynek - masz na to czas, bo szyba jeszcze w 1 kawalku. Ceny roznia sie drastycznie. Za boczna mialem oferty od 60 do 200 PLN! (wszystkie uzywki oryginaly). Jesli chodzi o montaz podobnie - w moim przypadku (byla to boczna ale trudna do montazu bo drzwi wygluszone) wstawienie z zamontowaniem folii antywlamaniowej 80PLN, wiec calkowity koszt 155PLN. Jesli chodzi o przednia montaz nie jest specjalnie skomplikowany a sama szybe mysle ze znajdziesz dosyc tanio. Nawiercania bym w Twoim przypadku nie polecal.

marcinEZG
02-06-06, 20:36
ja tez nie polecam nawiercania itp napraw,lepiej odrzałowac i zakupic nową (270-350 zl) i bedzie spokoj

Cairo
05-06-06, 07:58
Czy ktoś wie, czy sa szyby do Civiców 6gen z ogrzewaniem? Moja szyba nie jest już w zbyt dobrym stanie (porysowana na całej powierzchni) i myślę o wymianie. Z chęcią zaopatrzyłbym się w szybę ogrzewaną, ale nigdzie na ową się nie natknąłem.