Zobacz pełną wersję : pomoc w zawieszeniu
krzysiek civic
25-10-09, 16:32
Witam od pewnego czasu juz posiadam honde civic 6 gen sprowadzona z Niemiec zostalo wymienione zawieszenie na sportowe jak ogladlame sa zolte sprezyny.. wszystko ladnie w zakrety wchdozi elegancko zadnego bujania podejrzewam ze masz twarde bo ani nie drgnelo na przegladzie na trzepakach;)
Problem zaczyna sie kiedy jedzie juz osoba kolo mnie i jedna z tylu wtedy na zakretach juz zaczyna obcierac opony posiadam 195/45/r16
Co mam zrobic zeby tka nie bylo?? dzwignac to zawieszenie jakos albo co?? prosze o jakie sporady bo chcialbym zcasem wyjechac gdzies w 3 osobyy albo w 4 nie mowie tu o 5 przecierz:)
jakie et felgi? trze z przodu czy z tylu?
krzysiek civic
25-10-09, 18:10
z przodu przy skrecaniui z tyylu w sumie tez..dziwne troche kurde bo auto powinno te 4 osoby zabrac wiem ze jest obnizone do tego body dochodzi
Przemo1871
26-10-09, 19:21
Zgadzam się z przedmówcą sprawdź ET na felgach , znajdziesz taką informację wybitą na wewnętrznej stronie felgi lub pod kapselkiem. Podaj tez info o szerokości felgi !!
krzysiek civic
27-10-09, 16:20
ok jutro zobacze..
A takie pytanie zawias jest twardy bo kazda dziure odczuwal masakrycznie a jak siada 2 osoby do tylu to auto tak siada ze kurde trze i strach najchac na jakas nierownosc bo od razu zaryje tylnim zderzakiem..co zrobic sprobowac dziwngac nieco auto czy co?
a jak siada 2 osoby do tylu to auto tak siada ze kurde trze i strach najchac na jakas nierownosc
No to naprawde świetne zawieszenie sportowe. U mnie przy ponad 60mm gleby spokojnie można jeździć w 4 osoby i jak w aucie jadą 4 osoby to siedzi do 1cm niżej niż bez obciążenia.
1. Sprawdź ET felgi
2. zmien zawias na coś porządnego i markowego.
Podaj może jakiej firmy masz ten zawias a nie, że żółte sprężyny, bo to mówi tyle samo co powiedzienie "byłem gdzieś"
krzysiek civic
28-10-09, 08:09
powiem tak kupilem to autoz tym zawiasem dlatego tak napislaem...a co do twojej odpowiedzi ja orpocz tego zawiasu mam body i tylni zderzak jest od ziemi 4-5 cm..wiec i tka nisko i jesli siada 2 osoby do tylu to oejdzie jeszcze o cm mzoe 2 nizej i juz wtedy jest problem
no wiec ocierasz body-kitem? czy kolami? bo to jest roznica :p chyba ze parametry opony podales "tak o " informacyjnie :D
Podepne sie pod ten temat,bo nie chce tworzyc nowego. Czy po zalozeniu <amora o skroconym skoku do sportowej srezyny> auto siada nizej niz przy zestawie <obniozona spreżyna+seryjny amor>?
Czy po zalozeniu <amora o skroconym skoku do sportowej srezyny> auto siada nizej niz przy zestawie <obniozona spreżyna+seryjny amor>?
Raczej nie, za obnizenie odpowiada sprezyna a nie amor :)
krzysiek civic
28-10-09, 20:31
napsize tak.... ze po tym jak z tylu siedzi 1-2 osoby to body tylni ociera juz o ziemie przy jakis nierownosciach oczywiscie i tak samo kola ocieraja
dziwne ufo akcje... dziwne sprezyny masz... mam obnizenie ze reki poziomo nie wcisniesz i przy pelnym zaladunku o policjanty nie zahaczam... zmien sprezyny bo cos za elastyczne są moim zdaniem...
Pokaż foto auta to dużo wyjaśni.