Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : elektryka, kto sie zna? chce zrobic jeden bajer

pavel007
22-10-09, 20:28
witam, tak własnie przed chwila przegladałem na yt filmiki i na któryms tam widziałem taki bajer ze gosciu mrygał podczas jazdy swiatłami cofania (białymi) da sie cos zrobic takiego w hondzie civic ? jak mozna to zroibc? manipulacja czujnikiem czy jak ? Gdzie ten czujnik wogóle jest

najemnik_
22-10-09, 21:16
w skrzyni
oczywiscie ze da sie

bulikcbr
22-10-09, 22:03
jedyne kabelki co idą do skrzyni są od swiatełek cofania

pavel007
22-10-09, 22:08
w skrzyni? czyli co ? trzeba rokrecac skrzynie zeby dojsc do tego czujnika? czy moze jest to gdzies pod spodem samochodu ?

i jesli bys mógł to podaj jakies dokładniejsze instrukcje jak to wykonac. chciałybym zeby światło stopu zaswiecało sie po nacisnieciu przycisku, czyli skad poporowadzic kable i jak.

edit: zdejmowałem pokrywke tą koło gałki zmiany biegów i zadnych kabli niestety nie widac. chyba bez rozkrecania sie nie obedzie :mad:

Kosciech
22-10-09, 23:14
Widać, że nie masz o tym zielonego pojęcia więć jedź do kogoś kto ogarnia elektryke to Ci to zrobi bo zaraz sie okaże, że skrzynie wyjmiesz do tego

wunat
22-10-09, 23:22
a jakis konkretny cel tego moda? ;]

djibiza
23-10-09, 01:08
przyjmijmy, że pavel007 to zrobi i zapali światła wsteczne jak ktoś pojedzie za nim :D o lol
a czy przypadkiem to nie były stroboskopy w lampy włożone? :|

Son - Goku
23-10-09, 11:49
a czy przypadkiem to nie były stroboskopy w lampy włożone? :|

No właśnie to miałem napisać :|

pavel007
23-10-09, 21:19
nie wiem co to było ale błyskało a ja chce takie samo cuś. Podawajcie konkrety panowie

edit: tak tak tak! to były stroboskopy
dobra, do rzeczy - wypatrzyłem takie cos na allegro

http://allegro.pl/item784770127_stroboskop_samochodowy_regulator_nas adki.html

tylko zastanaiwam sie jak podłączyc to do samochodu ? wlutowuje sie to gdzies ? a jak wyglada sprawa z kablami ? starczy mi na przepuszczenie przez samochód ? no i jak umiejscowic to cos w lampach ?
aha no i jaka jest trwałośc tych lampek ?

djibiza
24-10-09, 00:46
trwałość zależy jak trafisz, kumpel miał to ustrojstwo u siebie, trza nawiercić małą dziurkę i tak na wcisk wkładasz strobo :D więc ingerujesz w lampy, nie wiem jak będzie wtedy z parowaniem ?
Nic nie lutujesz, poprostu przeprowadzasz kabelki gdzie chcesz, sterownik koło ręcznego albo w wybranym miejscu i wsio.

pavel007
24-10-09, 09:37
z tym ze chciałbym to wrzucic do swiateł cofania

majk69
24-10-09, 16:13
co za gość......

kedzior.kedzior
24-10-09, 16:39
i pod dyskotekie ...

pavel007
24-10-09, 16:44
oj panowie bez takich komentarzy prosze, wole takie światelka niz jakies neony pod samochodem albo spoilery z ławki. Wpiszcie na yt "stroboskop" i zwróccie uwage ze nawet w nowych bmkach montuja takie cos

imo takie cos to jeszcze nie jest wiejski tuning

raq22100
24-10-09, 20:46
Bo sie przewraca tym w bemkach... Ale o gustach sie nie dyskutuje xD Te lampki rzucasz gdzie chcesz, możesz nawet dać jednego za tylną szybę, antenę gdzie kolwiek da się podprowadzić kabelek.

pzdr,

Son - Goku
24-10-09, 21:18
z tym ze chciałbym to wrzucic do swiateł cofania

To se wrzuć ^^

No problemo.

Kosciech
25-10-09, 00:26
kolega chyba chce, żeby mu ktoś to założył przez internet, przez forum :D

bulikcbr
26-10-09, 16:42
Widać że święta idą.....

teg
26-10-09, 17:10
1. Można wiedzieć, ile autor tematu ma lat?

2.
zdejmowałem pokrywke tą koło gałki zmiany biegów i zadnych kabli niestety nie widac. chyba bez rozkrecania sie nie obedzie

Czy wiesz, gdzie w samochodzie jest skrzynia biegów?

3.
edit: tak tak tak! to były stroboskopy
dobra, do rzeczy - wypatrzyłem takie cos na allegro

http://allegro.pl/item784770127_stro...r_nasadki.html

tylko zastanaiwam sie jak podłączyc to do samochodu ? wlutowuje sie to gdzies ? a jak wyglada sprawa z kablami ? starczy mi na przepuszczenie przez samochód ? no i jak umiejscowic to cos w lampach ?

Jak to podłączysz, to to jak Cię z tym zobaczę, skonczysz na policji z odebranym dowodem rejestracyjnym.

Nie, święta jeszcze nie idą, nie ma tematów "jaki samochód do 5 tys" itp....

Jawoks
26-10-09, 17:34
zdejmowałem pokrywke tą koło gałki zmiany biegów i zadnych kabli niestety nie widac. chyba bez rozkrecania sie nie obedzie

:eek:
Proszę Cię o jedno - Nie rób tego sam.

teg
26-10-09, 19:53
Nieee, wręcz przeciwnie, niech zrobi ;)

Son - Goku
26-10-09, 21:02
:D

No wiecie. . .

ten bajer na zlocie to może widział czy gdzieś na ''poboczu'' Prawda kolego??

:D

ppm702
26-10-09, 21:06
stroboskop z tyłu mógł widzieć u mnie. Co prawda nie we wstecznym, a w kierunkowskazach tylnych.

Coś w tym temacie śmiesznego? Może więcej krytyki "znawcy" i mniej trzymania się tematu?

To co chcesz zrobić nie wymaga wielkiej filozofii, chociaż sądząc po Twoich postach bezpieczniej będzie jak oddasz auto komuś, kto potrafi chociaż troszkę oswoić elektrykę.

kenny
26-10-09, 22:17
Coś w tym temacie śmiesznego? Może więcej krytyki "znawcy" i mniej trzymania się tematu?

Np to że pasuje to do show cara a nie do auta codziennego :)

_Shadow
26-10-09, 23:03
w aucie na wystawy fajnie to wyglada, ale czsto widac takich cudakow ze stroboskopami, neonami pod autem i jakimis diodami w spryskiwaczach na miescie, zabrał bym auto za takie cos i auto zezłomowal zgniatajac bo pozniej jedzie takie ufo po drodze i stwarza zagrozenie

Son - Goku
27-10-09, 00:11
ale czsto widac takich cudakow ze stroboskopami, neonami pod autem

Ja jakoś sobie nie przypominam bym widział często takie bajery na ulicach . . .

Baaa, nawet nie przypominam sobie,że wogle coś takiego widziałem.

Może to wina,że siedzę w domu jak taka kura. . .

_Shadow
27-10-09, 10:50
w centrum łodzi to nie przejdzie, bo pełno policji, ale niestety w okolicznych miejscowosciach widuje cos takiego :-/
a codziennoscia jest niebieskie diody w spryskiwaczach na antenach i w swiatłach, za takie cos powinni dowód zabierac od razu