Zobacz pełną wersję : elektryka, kto sie zna? chce zrobic jeden bajer
witam, tak własnie przed chwila przegladałem na yt filmiki i na któryms tam widziałem taki bajer ze gosciu mrygał podczas jazdy swiatłami cofania (białymi) da sie cos zrobic takiego w hondzie civic ? jak mozna to zroibc? manipulacja czujnikiem czy jak ? Gdzie ten czujnik wogóle jest
w skrzyni
oczywiscie ze da sie
jedyne kabelki co idą do skrzyni są od swiatełek cofania
w skrzyni? czyli co ? trzeba rokrecac skrzynie zeby dojsc do tego czujnika? czy moze jest to gdzies pod spodem samochodu ?
i jesli bys mógł to podaj jakies dokładniejsze instrukcje jak to wykonac. chciałybym zeby światło stopu zaswiecało sie po nacisnieciu przycisku, czyli skad poporowadzic kable i jak.
edit: zdejmowałem pokrywke tą koło gałki zmiany biegów i zadnych kabli niestety nie widac. chyba bez rozkrecania sie nie obedzie :mad:
Widać, że nie masz o tym zielonego pojęcia więć jedź do kogoś kto ogarnia elektryke to Ci to zrobi bo zaraz sie okaże, że skrzynie wyjmiesz do tego
a jakis konkretny cel tego moda? ;]
przyjmijmy, że pavel007 to zrobi i zapali światła wsteczne jak ktoś pojedzie za nim :D o lol
a czy przypadkiem to nie były stroboskopy w lampy włożone? :|
Son - Goku
23-10-09, 11:49
a czy przypadkiem to nie były stroboskopy w lampy włożone? :|
No właśnie to miałem napisać :|
nie wiem co to było ale błyskało a ja chce takie samo cuś. Podawajcie konkrety panowie
edit: tak tak tak! to były stroboskopy
dobra, do rzeczy - wypatrzyłem takie cos na allegro
http://allegro.pl/item784770127_stroboskop_samochodowy_regulator_nas adki.html
tylko zastanaiwam sie jak podłączyc to do samochodu ? wlutowuje sie to gdzies ? a jak wyglada sprawa z kablami ? starczy mi na przepuszczenie przez samochód ? no i jak umiejscowic to cos w lampach ?
aha no i jaka jest trwałośc tych lampek ?
trwałość zależy jak trafisz, kumpel miał to ustrojstwo u siebie, trza nawiercić małą dziurkę i tak na wcisk wkładasz strobo :D więc ingerujesz w lampy, nie wiem jak będzie wtedy z parowaniem ?
Nic nie lutujesz, poprostu przeprowadzasz kabelki gdzie chcesz, sterownik koło ręcznego albo w wybranym miejscu i wsio.
z tym ze chciałbym to wrzucic do swiateł cofania
kedzior.kedzior
24-10-09, 16:39
i pod dyskotekie ...
oj panowie bez takich komentarzy prosze, wole takie światelka niz jakies neony pod samochodem albo spoilery z ławki. Wpiszcie na yt "stroboskop" i zwróccie uwage ze nawet w nowych bmkach montuja takie cos
imo takie cos to jeszcze nie jest wiejski tuning
Bo sie przewraca tym w bemkach... Ale o gustach sie nie dyskutuje xD Te lampki rzucasz gdzie chcesz, możesz nawet dać jednego za tylną szybę, antenę gdzie kolwiek da się podprowadzić kabelek.
pzdr,
Son - Goku
24-10-09, 21:18
z tym ze chciałbym to wrzucic do swiateł cofania
To se wrzuć ^^
No problemo.
kolega chyba chce, żeby mu ktoś to założył przez internet, przez forum :D
1. Można wiedzieć, ile autor tematu ma lat?
2.
zdejmowałem pokrywke tą koło gałki zmiany biegów i zadnych kabli niestety nie widac. chyba bez rozkrecania sie nie obedzie
Czy wiesz, gdzie w samochodzie jest skrzynia biegów?
3.
edit: tak tak tak! to były stroboskopy
dobra, do rzeczy - wypatrzyłem takie cos na allegro
http://allegro.pl/item784770127_stro...r_nasadki.html
tylko zastanaiwam sie jak podłączyc to do samochodu ? wlutowuje sie to gdzies ? a jak wyglada sprawa z kablami ? starczy mi na przepuszczenie przez samochód ? no i jak umiejscowic to cos w lampach ?
Jak to podłączysz, to to jak Cię z tym zobaczę, skonczysz na policji z odebranym dowodem rejestracyjnym.
Nie, święta jeszcze nie idą, nie ma tematów "jaki samochód do 5 tys" itp....
zdejmowałem pokrywke tą koło gałki zmiany biegów i zadnych kabli niestety nie widac. chyba bez rozkrecania sie nie obedzie
:eek:
Proszę Cię o jedno - Nie rób tego sam.
Nieee, wręcz przeciwnie, niech zrobi ;)
Son - Goku
26-10-09, 21:02
:D
No wiecie. . .
ten bajer na zlocie to może widział czy gdzieś na ''poboczu'' Prawda kolego??
:D
stroboskop z tyłu mógł widzieć u mnie. Co prawda nie we wstecznym, a w kierunkowskazach tylnych.
Coś w tym temacie śmiesznego? Może więcej krytyki "znawcy" i mniej trzymania się tematu?
To co chcesz zrobić nie wymaga wielkiej filozofii, chociaż sądząc po Twoich postach bezpieczniej będzie jak oddasz auto komuś, kto potrafi chociaż troszkę oswoić elektrykę.
Coś w tym temacie śmiesznego? Może więcej krytyki "znawcy" i mniej trzymania się tematu?
Np to że pasuje to do show cara a nie do auta codziennego :)
w aucie na wystawy fajnie to wyglada, ale czsto widac takich cudakow ze stroboskopami, neonami pod autem i jakimis diodami w spryskiwaczach na miescie, zabrał bym auto za takie cos i auto zezłomowal zgniatajac bo pozniej jedzie takie ufo po drodze i stwarza zagrozenie
Son - Goku
27-10-09, 00:11
ale czsto widac takich cudakow ze stroboskopami, neonami pod autem
Ja jakoś sobie nie przypominam bym widział często takie bajery na ulicach . . .
Baaa, nawet nie przypominam sobie,że wogle coś takiego widziałem.
Może to wina,że siedzę w domu jak taka kura. . .
w centrum łodzi to nie przejdzie, bo pełno policji, ale niestety w okolicznych miejscowosciach widuje cos takiego :-/
a codziennoscia jest niebieskie diody w spryskiwaczach na antenach i w swiatłach, za takie cos powinni dowód zabierac od razu