Zobacz pełną wersję : Gril od Type S
Witam czy ktoś z was samemu wymieniał sam gril ten z oryginalnego na ten z type s ? bo w serwisie 250 krzyczą
wymienial, poszukaj bo bylo nawet opisane
zadna filozofia, poza tym masz instrukcje w pudelku z grillem wiec dasz sobie rade jesli nie masz dwoch lewych rak. tylko jedna uwaga: nie trzeba zrzucac calego zderzaka zeby to wymienic, wystarczy jedna strona
Dzięki za pomoc...
pozdro
Witam
Posiadam Honde Civic Type S (140km) rocznik 2007 (pierwsza rejestracja 2008), chciałem ostatnio coś zmienić w swoim aucie,
Chciałem zakupić czarny kratkowany grill w serwisie Hondy Białystok, powiedziano mi że grill nie będzie pasował do mego auta ponieważ nie jest to auto po liftingu,
Czy to prawda? Czy ktoś się orientuje w temacie, czy ktoś montował taki grill do swojej Hondy?
Proszę o informacje , pozdrawiam
e tam, głupoty gadają jak zwykle. ps. wątek dotyczący grilla już był poruszany, p-o-s-z-u-k-a-j.
Będzie pasował na 100%.
Ps ile sobie życzą za taki grill bo w wawie lekko ponad 600zł
W ASO w Opolu grill od CTS kosztuje 999zl (tyle samo co ten "szklany").
kosztuje lekko ponad 600zł w Białymstoku, ale patrzyłem na allegro to koszt używanego grilla który gdzieś może być pęknięty, uszkodzony czy jakiś zaczep odłamany kosztuje około 500zł to ja wolę te 100zł dołożyć i mieć nowy grill,
szukałem tego wątku o grillu ale w sumie nic takie nie znalazłem, pisałem do kilku osób z forum zapytania ale od miesiąca cisza.
też mi się wydaje że powinien pasować, przecież tam nie było żadnej przebudowy po liftingu, poza tym na angielskiej stronie dystrybutora też znalazłem ten grill za troszkę ponad 500zł z wysyłką (oryginał) i na stronie są wymienione roczniki aut do których będzie pasował
pozdrawiam
drugie pytanie czy samemu nie będę miał problemów z wymianą tego grilla? bo to nie wygląda na zbyt skomplikowaną operację
drugie pytanie czy samemu nie będę miał problemów z wymianą tego grilla? bo to nie wygląda na zbyt skomplikowaną operację
Jest trochę zabawy ale dasz radę. Mój opis jest pod żabą niżej.
Tam wchodzisz na temat przednich czujników parkowania...
Jeżeli chodzi o odpinanie dolnych spinek grila to spróbuj zrobić sobie z jakiegoś grubszego dłuższego drutu haczyk, albo przybij zagięty gwóźdź do jakiejś listewki.
Ja tego druta nie miałem i musiałem trochę się pomęczyć.
To moja wersja. Na forum są też inni którzy rozbierali przód to może napiszą coś o swoich doświadczeniach i wybierzesz sobie najlepszą wersję...
http://krzp.w.interia.pl/honda/sygnatura/kreska.jpg
Moje modernizacje...
http://krzp.w.interia.pl/honda/sygnatura/zabcia.gif (http://www.trafo.za.pl/honda)
kosztuje lekko ponad 600zł nieźle ceny podskoczyły :/. ja nówkę kupowałem jeszcze w cenie 4ech stówek z hakiem...
TRAFO dziękuje za pomoc, bardzo pomocna solucja - krok po kroku, któregoś dnia podjadę i zamówię tego grilla, będzie ładna pogoda to się wybiorę na działkę i samemu powoli się podłubie
qbson a ty masz swojego civica po liftingu czy tez rocznik 07 , jesli moge spytać? Wymieniali ci w serwisie czy sam się dłubałeś? Jeżeli oni ile czasu im to zajęło?
pozdrawiam
qbson a ty masz swojego civica po liftingu czy tez rocznik 07 , jesli moge spytać? Wymieniali ci w serwisie czy sam się dłubałeś? Jeżeli oni ile czasu im to zajęło?
Mam przedliftingowy z 2008. Wymienili mi w ASO, bo się naczytałem, że można coś tam pourywać i stwierdziłem: nie będę ryzykować. Poza tym miałem zapewne lenia xD. Jak masz minimum zdolności manualnych to rób sam! Jak pisał Trafo, użyj jego instrukcji - są świetnie opisane. Sam korzystałem przy naprawie lusterka i dzięki temu poszło jak po maśle :).
Pozdr!