Zobacz pełną wersję : alarm elita
planuje zakup alarmu do civa czy ktos moze mial doczynienia z tym modelem lub jest jego uzytkownikiem i cos moze o tym powiedziec. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105311855
Co do tego alarmu wilofunkcyjnego, widze ze jest calkiem dory. Kiedys pytalem o alarm i immobiliser a to ma wsio w jednym.
I teraz tak... mam pytanie :-) Czy ktos z warszawy badz okolic mniejszych badz wiekszych wspomogl by mnie swoja osoba i wytlumaczyl krowie na rowie jak to zalozyc albo pomogl z instalacja? Oczywiscie odwdziecze sie :mrgreen:
nie widzę przeszkód w pomocy, ale nie obiecuję że szybko znajdę czas. Najbliższy termin jaki mi się wydaje możliwy to sobota 24 czerwca :? Jeśli Ci pasuje to się jakoś umówimy :)
Ok, mi sie nie spieszy ;-) Mam numer z podpisu zadzwonie tydzien przed ta data dowiedziec sie jak z czasem stoisz i sie umowimy :-)
EDIT
ppm702 ktory alarm bedzie lepszy?
ten ktory podal feniks (elita)
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105311855
czy ten (prestige)
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=106921032
:?:
Jesli ktos mial przyjemnosc je porownywac to prosze rowniez o wypowiedzi ;-)
nie widzę przeszkód w pomocy, ale nie obiecuję że szybko znajdę czas. Najbliższy termin jaki mi się wydaje możliwy to sobota 24 czerwca :? Jeśli Ci pasuje to się jakoś umówimy :)
a czy dwóch jeleni przyjmiesz?? :wink:
bo też muszę założyć cuś takiego :)
:lol: zobaczymy co da się zrobić :) Ale uprzedzam, że mogę służyć radami, ale za Was tego nie zrobię :P
:lol: zobaczymy co da się zrobić :) Ale uprzedzam, że mogę służyć radami, ale za Was tego nie zrobię :P
Ja z elektroniki, tym bardziej pojazdowej to jestem ciemny. mem nadzieje ze czegos sie naucze. Bedziesz stal i tlumaczyl jak krowie na rowie"ten kabelek tutaj, ten tutaj, nie... nie tutaj... cos ty kur... narobil, spaliles sobie ecu..." :P :mrgreen:
bez przesadyzmu - to nie elektronika, a elektryka ;) Nic trudnego, zresztą sam zobaczysz :)
ppm to i ja siępodłącze, wiesz z czym ;)
wiem :) Ogłaszam dzień dłubania w elektryce :P
wiem :) Ogłaszam dzień dłubania w elektryce :P
rotfl :lol:
jeszcze sie zastanawiam nad innym modulem, taki ze mozna go zintegrowac z karta ta chipowa co na odleglosc blokuje zaplon ;-) zara to znajde na allegro i dam lynka
Co do elity, mam taki u siebie:
Zalety:
- łatwosc w montazu, calkiem czytelna instrukcja
- kupowalem go na allegro od gościa z Gdańska - zero problemow z kontaktem, gdy wystąpiły jakies problemy fachowa i pomocna porada
- cena
- gwarancja
Wady:
- jedyna wada która zauwazyłem to odleglosc z której trzeba atywowac/dezaktywowac alarm; jakies 5 m a niekiedy mniej, wiec nie mam mozliwosci sterowania z okna w domu - nie wiem czy to zalezy od modelu alarmu
odleglosc z której trzeba atywowac/dezaktywowac alarm; jakies 5 m a niekiedy mniej,
to duża zaleta - mniejsza szansa, że ktoś Ci zeskanuje kod. Prestige uchodzi za dobry system i ma tak samo
odleglosc z której trzeba atywowac/dezaktywowac alarm; jakies 5 m a niekiedy mniej,
to duża zaleta - mniejsza szansa, że ktoś Ci zeskanuje kod. Prestige uchodzi za dobry system i ma tak samo
Z jednej strony to zaleta ale z drugiej gdy musisz za kazdym razem schodzic na dol zeby go wylaczyc - a to bo dostal pilka albo wiatr duzo mocniej zawial (oczywiscie mozna wyregulowac czulosc)- to cos moze czlowieka trafic... Jestem teraz na to wyczulony bo mialem cos nie tak z czujnikiem krancowym pod maska (najprawdopodobniej wilgoc albo błąd w montażu) i alarm mial tendencje do zalaczania sie najczesciej w nocy :). Coprawda sobie powyl chwile i sam przestawal (to nastepna zaleta o której zapomniałem wspomniec - juz nie raz mialbym wyładowany akumulator). Nie chodzi mi o reakcje na naciśnięcie z odległości 50-100 m. Dla mnie wystarczajacą odległościa byłoby te 10 metrów.
widzisz, pytanie, czy lepiej mieć duży zasięg, czy sprawne zabezpieczenie? ja wolę to drugie, niż narażać się na kradzież albo gniew sąsiadów jak twardo śpię po imprezie ;)
http://www.allegro.pl/item109352483_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu _z_karta_.html
po czasie bede myslec o czyms takim, zna to ktos? bedzie wspoldzialac z alarmem elita?
ELITA to nowa nazwa, wcześniej te alarmy były dostepne pod nazwą "CODE PERFECT"
Jest to naprawde bardzo ciekawa oferta, i sam uzywam podobny model.
Kolega w ciagu krotkiego czasu zamontowal ich okolo 100 sztuk, i wszystkie chodza bez najmniejszego zarzutu. ZERO REKLAMACJI I AWARI ! ! ! Jakość wykonania jest naprawde "ponadprzecietna" :) (mam porównanie bo rozbebrałem duzo centralek)
Prosze pamiętać jednak, ze na jakość systemu alarmowego składa sie w dużej mierze jego montaż :) ... najlepszy nawet alarm zamontowny niedbale, bedzie sprawiał problemy.
Dlubaliśmy nawet w centralce , lekko ją tuningując ;)
Dla zainteresowanych, tak wygląda w środku model E50 :
http://img88.imageshack.us/img88/4822/pic033315tr.jpg
ponawiam pytanie
czy takie cos ja ta karta do blokowaniu zaplonu, jak jej nie ma w jakiejs tam odleglosci od ukladu to nie mozna odpalic auta albo gasi po skradzeniu auta przy wyrzucaniu)
dokladnie to:
http://www.allegro.pl/item109352483_kd_2006_bezobslugowa_blokada_zaplonu _z_karta_.html
bedzie wspolpracowac z alarmem elita pro??
[ Dodano: Pią 16 Cze, 2006 17:16 ]
alarm elita pro kupiony :-) teraz tylko czekac na paczke. Dowiedzialem sie ze modul elita pro obsluguje KD1 :D
Panie Piotrze ppm702 mam nadzieje ze nic sie nie zmienilo co do soboty, jak juz bede miec alarm w reku to sie odezwe ;-)
PS. przywiezc jeszcze jakies dodatkowe kabelki albo cos? jak by tego tu zabraklo??
I jak alarm zamontowany??? Ja także planuje instalację ale jeszcze nie wybrałem modelu alarmu. Macie może jakieś wskazówki?
Sam montuje sobie powoli w wolnej chwili ;-)
Co do samego alarmu to nie podoba mi sie w nim jedno... jakos dziwnie dziala samouzbrojenie przy przypadkowym odblokowaniu. mianowicie jak sie zalacza samouzbrojenie to nie rygluja sie drzwi... gdy otwieram drzwi nie wlacza sie alarm... moze dlaetego ze nie mam jeszcze podlaczonego czujnika ruchu.. ale i tak powinien sie zalaczac przy otwarciu drzwi.
To co bardzo mi sie spodobalo w alarmie to to ze zamyka drzwi przy przekreceniu kluczyka w celu odpalenia i otwiera gdy gdy gasi sie silnik. Blokada zaplonu.
No i te standardowe rzeczy to wiadomo ;-)
Dzisiaj musze jeszcze podlaczyc silownik centralnego zamka w drzwiach kierowcy (tylko jeszcze nie wiem jak) czujniki ruchu, czujniki krancowe (ale to podlacze sie pod juz istniejace ktore podswietlaja kontrolki na desce) i syrene ;-)
Ogolnie podlaczanie nie jest trudne. Gdy ma sie w rece manual, troche checi i duzo nerwow :D no i czasu troche tez pozera.
Wiec mogę brać ten http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=112831804
czy lepiej dołożyć i kupić taki jak ty. Ja sie na tych alarmach zupełnie nieznam ciekaw jestem czy będe miał tyle cierpliwości co ty zeby go zamontować:). A może inni forumowicze mają jakieś inne propozycje alarmu w tych cenach.
szczerze Ci powiem ze nie wiem, niby oprocz ceny tego ze tanszy ma przekaznik zewnetrzny nie widze roznicy. Zadaj pyanie sprzedawcy czym sie rozni pro od max...
Czy ktoś mógłby mi doradzić tak mniej wiecej jaki alarm wybrać do hondy civic bo tego jest tyle na allegro i nie tylko że bania mała........nie musi być jakiś najtańszy ważne żeby był mało awaryjny no i w miare dobry czyt. nie badziewiarski......cena do 250 złoty...z góry dzięki za pomoc :twisted:
jakby ktos bral silowniki z gdanska to polecam te 5 kilogramowe czerwone bardzo dobre i solidne. co do alarmu wez elita pro plus wstrzasowke 2 strefowa (czujnik) 150 +30 zl
polecam tez legenford ze sterowaniem zamkow istniejacego juz centralnego lub samych silownikow (ma wbudowana centralke)