Zobacz pełną wersję : drgania na jałowym ?!
Witam,
Gdy autko stoi na wolnych obrotach, słyszalne są dziwne odgłosy tak, jakby jakieś plastiki wchodziły w drgania. Dźwięk dochodzi z okolic deski rodzielczej ale szukając go uchem, kieruje się w okolice schowka.
Nasila się gdy np. włącze światła. Jak zwiększe obroty, drgania zanikają po czym w okolicach 1000rpm i niżej znów się pojawiają.
Macie może jakieś pomysły?
Pozdrawiam
tak, plastiki,łączenia , ew. wydech o osłone ale nie sądzę, niestety to częsta bolączka-pomoze glosniejsze radio:).
Dobrze, że taki temat został założony, bo ja sam się z tym upieram już jakiś czas. To jest tak irytujące.. Myślałem że to plastiki które trzymam w schowku, wywaliłem je i nadal to samo. Koniecznie może ktoś będzie umiał nam pomóc.
haha Zaldier, Ty sarkastyczna kuno ;)
haha Zaldier, Ty sarkastyczna kuno
Co chcesz przez to powiedzieć? Czy ty naprawdę wiesz co to jest "sarkazm", bo coś mi się zdaje, że nie do końca wyedukowałeś to ;)
Dobrze, że taki temat został założony.
Mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie nam pomóc :)
Mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie nam pomóc :)
Właśnie wkrótce będę w warsztacie to się dowiem, czy to nie sprawa układu wydechowego. Być może kolektor 4-2-1 może pod pewnym kątem pomóc, ale nie gwarantuję, mogę się mylić ;)
Proponuje sprawdzić czy wszystko macie dokręcone :)
zeby nie zaczynać nowego tematu - orientujecie się może czy da się odkręcić poprzeczną belkę, która jest pod plastikową półką z tyłu (EJ6)? na nierównościach strasznie zgrzypi i chciałbym ją czymś nasmarować, ewentualnie jakoś wygłuszyć
Dźwięk jest irytujący. Podobno tylko ja na niego zwacam uwagę, pasażerów to nie rozprasza :cool:
Mi drżała osłona katalizatora, pomogło dokręcenie
Najgorsze jest to, że jak otworzę maskę to ten dźwięk nie jest tam słyszalny :/ więc raczej nie osłona, bardziej coś "w głębi", bliżej przedziału osobowego