Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : dymi na bia³o po odpaleniu

pobo22
20-10-09, 08:27
eldo ostatnio wyrzuci³em kata i od kolektora do koñcowego idzie rura ale jak odpalam i jest zimny silnik dymi bardzo dymi na bia³o a wcze¶niej takich objawów nie by³o
D14A3 96

pozdro

ironman
20-10-09, 08:44
zimno jest?? mo¿e narazie panikujesz :D Obserwuj objawy wiadomo czego jak siê nie pojawi± to nie ma co sie martwiæ

Zaldier
20-10-09, 09:07
Mo¿e to s± normalne objawy po takich modach? Po jakim¶ czasie wspólnej pracy ta sytuacja minie.. U ojca te¿ tak by³o, poje¼dzi³ jaki¶ czas i minê³o, a by³a wtedy zima to dymu jak z lokomotywy wydostawa³o siê, a teraz jak odj±³ ;) Wiêc poje¼dzij trochê i tak jak pisa³ iroman, obserwuj ca³y czas..;)

pobo22
20-10-09, 09:35
mam jaki¶ problem z gin±c± oliw± co ju¿ wcze¶niej pisa³em ale przy kacie tak nie by³o...

hmm zobaczymy po regulacji zaworów i wymianie oliwy...najwy¿ej zrobi siê szybciej Swap...

tracert
20-10-09, 11:45
Jesli to bialy przezroczysty dym to raczej para wodna spowodowana niska temperatura otoczenia i wilgotnoscia, jesli wpada w mleczno bialy , ii po nagrzaniu silnika jest on rownie intensywny to moze walnela uszczelka pod glowica i ubywa plyn chlodzacy .Sprawdzaj ilosc plynu w chlodnicy

waka
20-10-09, 13:12
teraz przy takiej pogodzie to normalka, u mnie po kilku km ustêpuje ca³kiem

pobo22
20-10-09, 13:32
no dobra a np mój kumpel w mb6 ma strumienice reszta przelot i nie ma czego¶ takiego ? czy to mo¿e mieæ zwi±zek czy to zale¿y od jaki¶ czynników ?

Silent
20-10-09, 17:37
ja mam u siebie strumiennice i jak jest zimny silnik znaczy po odpaleniu kopci na bia³o a jak dostanie temperatury to przestaje tak jak mówili poprzednicy zimno jest na dworze i to dlatego.. Nie musisz siê niczego obawiaæ je¶li nie ubywa Ci p³yn ch³odniczy.

Yrek
20-10-09, 23:14
a jak z olejem? du¿o zjada? wspomina³e¶ co¶ o znikaj±ce oliwie... :}
bia³y dym to niedobre objawy, ale mo¿e nie ma co panikowaæ jak pisz± koledzy...

mój silnik dosta³ w d... po wymianie kolektora. moim zdaniem dosta³ inne ci¶nienie od do³u i to go troszkê dobi³o.

pobo22
20-10-09, 23:59
co do oliwy to napisze co¶ wiêcej jak wyreguluje zawory i zrobiê wymianê
a jutro sprawdzê jak to jest z nagrzanym silnikiem

dzi¶ przyjrza³em siê uwa¿nie i jest taki dym tylko na zimnym silniku jak siê nagrzeje nic nie widaæ :)

Dziêkuje za pomoc i za zainteresowanie
Pozdrówki