Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Smar do Energy

kuchar89
14-10-09, 23:27
A wiec przychodzi zima i czas ztanac autkiem w garazu na male remonty....czy wie moze ktos jaki smar najlepiej uzyc do nasmarowania Energy Suspension??Bo juz skrzeczy mi auto jak stara k...:P i najlepiej jakby ktos dal namiary gdzie mozna kupic:)

loy_b
19-10-09, 23:32
możesz spróbować jakiś smar stały typu wurth jest bdb jakości cena na aledrogo to jakieś 25zł+ przesyłka najlepsza by była pasta miedziowa ale trzeba by było porozbierać nie sądze żeby ci się chciało.

!markos
20-10-09, 22:45
smar energy suspension, formula prelube, latwo kupic, wysylaja prosto do polski bez zadnych problemow. miedz sie nie nadaje. zuzyty olej tez nie - o takim patencie ostatnio slyszalem...

kuchar89
23-10-09, 17:34
takze zostaje mi Ebay??czy mi sie bedzie chcialo rozbierac....pewnie:)sama przyjemnosc grzebac w tym co sie kocha:)

Nemereth
23-10-09, 17:49
takze zostaje mi Ebay??czy mi sie bedzie chcialo rozbierac....pewnie:)sama przyjemnosc grzebac w tym co sie kocha:)

mowisz o Kobiecie?

podjedz do salonu Hondy i zapytaj czy mają coś takiego do smarowania albo zapytaj czego na warsztacie używają :)

!markos
26-10-09, 20:04
wystarczy chwile pomyslec, zeby wiedziec, ze nigdzie w hondzie nie maja nic takiego, poniewaz fabrycznie ani jedna czesc zawieszenia nie jest wykonana z poliuretanu, a gumowo-metalowych czesci sie nie smaruje, bo wykonuja zupelnie inna prace niz poliuretanowe. guma sie skreca, poliuretan obraca na stalowej tulei.

kuchar89
27-10-09, 00:05
dobrze powiadasz markos...takze pozostaje EBay??ciekawe jaki smar daja do kompletow Strong Flex

kenny
27-10-09, 12:40
A jakie ma mieć super właściwości ten smar do polireutanów? Przecież jak się piach dostanie pomiędzy tulejke a poli. to tak czy siak dupa będzie i poli się będzie wycierał. A sposób na wyeliminowanie skrzypienia to dać jakiś smar silikonowy nie niszczący poli.