Zobacz pełną wersję : Felgi aluminiowe na zime
Witam , jestem szczesliwym posiadaczem Hondy Civic 03' rok i posiadam w niej takie oto felunie na oponach letnich :
http://i38.tinypic.com/svngwz.jpg
Sa one lekko porysowane na rantach ale sa wiadac orginaly.
I teraz pytanie czy warto zmienic tylko opony i smigac na nich w zimie ? Nic wielkiego im sie nie stanie , zakladajac ze autem pojezdze jeszcze z 1 rok a nie wiecznosc?
Prosze o cenne rady . Poniewaz nie chce sie slizgac na snieznych drogach
Po jednej zimie nic wielkiego się nie stanie z felgą, na dłuższą metę szkoda trochę...
Jednak widzę iż są to felgi 17 cali od type r ? Jeśli tak to sprawdź czy nie bardziej się opłaca kupić najzwyklejsze 15 cali felgi plus opony. Czasami w cenie kompletu nowych opon 17 można mieć felgi 15 plus opony, a komplet kół zimowych to zawsze plus, no i odchodzi zdejmowanie/nakładanie opon. Ja dopiero niedawno uświadomiłem sobie jakie są różnice cenowe opon przy zmianie wielkości o 2 cale...
Ps. Jeśli auto to oryginalny type r,z tego co pamiętam najmniejsze felgi jakie wejdą to 16...
Sorry zla Felge wkleilem , to nie sa od type r , tylko normalne 16 calowe z 4 otworami tez Hondy , dokladnie ten sam model co na zdjeciu.
Dlatego gumy 16 " nie wyjda tak duzo wiec nie wiem czy jest sens kupowac 15 i opon.
Felga Stalowa 6jx15' 5x 114,3 do Hondy Accord 03-07r
podjedzie to do sporta 04-rozstw 58144,3 ale nie wiem czy ta reszta wejdzie?
mam straszny problem z kupienem 2 sztuk bo 2 juz mialem ze tak powiem w zestawie.
wiec prosze o odpowiedz to te sa na sztuki:)