Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kto ma KME diego G3 bo pare pytań mam??

vengador
13-10-09, 14:28
Witam.

Mam założoną świerzo instalacje KME, sekwencja, i ogólnie straszny syf.
Może ja jestem zbyt przyzwyczajony do benzyny, ale mam złe odczucia.
Mam pytanie do wszystkich którzy mają te instalacje czy:

1: czy na wolnych obrotach samochód potrafi jechać, znaczy krztusi się i dusi,

2: po drugie jak się da gazu a potem pusci to obroty spadają do 400 i dopiero podnoszą, jak da się bogatszą mieszanke to znowu przy obrotach 1500-2000 potrafi szarpać,
instalacja niby na komputerze regulowana ale coś mi ten zakład się nie podoba

3: ile powinna honda palić gazu, na razie pali mi o litr wiecej niż na gazie, czyli benzyna średnio 6,5 a gazu teraz koło 7,5-8

nie byłem jeszcze na tym pierwszym przeglądzie, i coś typ gadał o jakimś programowaniu się samego siebie komputera, ale w to nie wierze.

Silnik D15Z6 rocznik 98, przebieg 160000,
Pozdrawiam i proszę o PW z komentarzami do tematu

OSCAR
13-10-09, 14:48
ehhhhhh paniee..........no to sobie kuku zrobiles zawirusowaniem na kme.

nie lepiej bylo cos pogooglowac przed wyborem instalacji ??

nawet nie wiem co ci teraz poradzic, bo najlepsza rada byla by- poprosic pana gaziarza o zwrot kasy i zeby sobie to wszystko zabieral w cholere.
zobaczysz co bedzie w zimie, jak ladnie sobie radzi kme z korekcja po temperaturze, ojoj joj :o

pozdrawiam

Zbenek
19-10-09, 13:39
Ja mam to może się wypowiem..

Ad.1 Jechać potrafi, nie krztusi się ani nie dusi..
Ad.2 Nic takiego się nie dzieje obroty wracają do normalnych (pomiar był w czasie jazdy czy na postoju?)
Ad.3 Pali Ci dobrze, a przynajmniej tyle co mi..

Dodam, że mam "najgorszą" z możliwych listwę Valtek czerwoną i reduktor Alaska (który został ostatnio posądzony o wydajność rzędu 90KM).. Podjedź na tą "kontrolę" po 1000km i jeśli poprawią ustawienia w czasie jazdy to powiedz czy się coś zmieniło. U mnie pierwsza regulacja po instalacji wyglądała tak: gazownik na przód jako pasażer, laptop na kolanach i jedziemy. 1-ka i utrzymywanie 3000obr (coś tam klikał) to samo na pozostałych biegach.. W drodze powrotnej kazał jechać "normalnie" i wyłączył instalację jak przy 6000 obr na drugim biegu odcięło gaz.... dał większe dysze i odkręcił bardziej jakiś zawór. Wyjechaliśmy na trasę z laptopem i od początku. Tym razem było ok. I tyle... Po 1000 km podjechałem na kontrolę, ale tyko zerknął w kompa i już niczego nie zmieniał.

pzdr

algi
03-04-10, 18:40

U mnie wszystko jest OK
Komp Diego, wtryski Fast Reg by OMVL, reduktor Alaska

2: po drugie jak się da gazu a potem pusci to obroty spadają do 400 i dopiero podnoszą, jak da się bogatszą mieszanke to znowu przy obrotach 1500-2000 potrafi szarpać,

Zrób regulację zaworów - mi to gazownik od razu po instalacji powiedział - zrobiłem i teraz jest ok w D14Z4

3: ile powinna honda palić gazu, na razie pali mi o litr wiecej niż na gazie, czyli benzyna średnio 6,5 a gazu teraz koło 7,5-8

Mi na benzynie palił 7,5 w trybie mieszanym... teraz na LPG 9L ...

nie byłem jeszcze na tym pierwszym przeglądzie, i coś typ gadał o jakimś programowaniu się samego siebie komputera, ale w to nie wierze.

Tak - zbiera mapy....

Silnik D15Z6 rocznik 98, przebieg 160000,
Pozdrawiam i proszę o PW z komentarzami do tematu

U mnie D14Z4, 99, 177000.....

tempra19
09-04-10, 11:32

U mnie wszystko jest OK
Komp Diego, wtryski Fast Reg by OMVL, reduktor Silver

U mnie obroty jałowe nieraz się zatrzymywały np. na 1000. Podczas demontażu zwężki (mam D14A7) z przeustnicy i montażu oryginalnej uszczelki od D14A8 wyczyściłem wszystko z syfu i jest teraz ok. Zawory tez sobie ustawiłem.

Nie wiem ile powinna palić benzyny. Mi Spala 8,5-10,00 l gazu w trasie, w mieście 8,8-10 l.
Na autostradzie w D przy 130 km/h z 4 osobami na pokładzie spaliła mi 9,2 l lpg.
Myślę że to jest spalanie w normie. Zresztą 1.4 do mojego kombi jest po prostu zbyt słabe.

Kombi, Silnik D14A7 -> D14A8, 1998 rok, gaz założony przy 165 tkm w 2008 teraz ma 213 tkm najechane.