Zobacz pełną wersję : Kto ma KME diego G3 bo pare pytań mam??
Witam.
Mam założoną świerzo instalacje KME, sekwencja, i ogólnie straszny syf.
Może ja jestem zbyt przyzwyczajony do benzyny, ale mam złe odczucia.
Mam pytanie do wszystkich którzy mają te instalacje czy:
1: czy na wolnych obrotach samochód potrafi jechać, znaczy krztusi się i dusi,
2: po drugie jak się da gazu a potem pusci to obroty spadają do 400 i dopiero podnoszą, jak da się bogatszą mieszanke to znowu przy obrotach 1500-2000 potrafi szarpać,
instalacja niby na komputerze regulowana ale coś mi ten zakład się nie podoba
3: ile powinna honda palić gazu, na razie pali mi o litr wiecej niż na gazie, czyli benzyna średnio 6,5 a gazu teraz koło 7,5-8
nie byłem jeszcze na tym pierwszym przeglądzie, i coś typ gadał o jakimś programowaniu się samego siebie komputera, ale w to nie wierze.
Silnik D15Z6 rocznik 98, przebieg 160000,
Pozdrawiam i proszę o PW z komentarzami do tematu
ehhhhhh paniee..........no to sobie kuku zrobiles zawirusowaniem na kme.
nie lepiej bylo cos pogooglowac przed wyborem instalacji ??
nawet nie wiem co ci teraz poradzic, bo najlepsza rada byla by- poprosic pana gaziarza o zwrot kasy i zeby sobie to wszystko zabieral w cholere.
zobaczysz co bedzie w zimie, jak ladnie sobie radzi kme z korekcja po temperaturze, ojoj joj :o
pozdrawiam
Ja mam to może się wypowiem..
Ad.1 Jechać potrafi, nie krztusi się ani nie dusi..
Ad.2 Nic takiego się nie dzieje obroty wracają do normalnych (pomiar był w czasie jazdy czy na postoju?)
Ad.3 Pali Ci dobrze, a przynajmniej tyle co mi..
Dodam, że mam "najgorszą" z możliwych listwę Valtek czerwoną i reduktor Alaska (który został ostatnio posądzony o wydajność rzędu 90KM).. Podjedź na tą "kontrolę" po 1000km i jeśli poprawią ustawienia w czasie jazdy to powiedz czy się coś zmieniło. U mnie pierwsza regulacja po instalacji wyglądała tak: gazownik na przód jako pasażer, laptop na kolanach i jedziemy. 1-ka i utrzymywanie 3000obr (coś tam klikał) to samo na pozostałych biegach.. W drodze powrotnej kazał jechać "normalnie" i wyłączył instalację jak przy 6000 obr na drugim biegu odcięło gaz.... dał większe dysze i odkręcił bardziej jakiś zawór. Wyjechaliśmy na trasę z laptopem i od początku. Tym razem było ok. I tyle... Po 1000 km podjechałem na kontrolę, ale tyko zerknął w kompa i już niczego nie zmieniał.
pzdr
U mnie wszystko jest OK
Komp Diego, wtryski Fast Reg by OMVL, reduktor Alaska
2: po drugie jak się da gazu a potem pusci to obroty spadają do 400 i dopiero podnoszą, jak da się bogatszą mieszanke to znowu przy obrotach 1500-2000 potrafi szarpać,
Zrób regulację zaworów - mi to gazownik od razu po instalacji powiedział - zrobiłem i teraz jest ok w D14Z4
3: ile powinna honda palić gazu, na razie pali mi o litr wiecej niż na gazie, czyli benzyna średnio 6,5 a gazu teraz koło 7,5-8
Mi na benzynie palił 7,5 w trybie mieszanym... teraz na LPG 9L ...
nie byłem jeszcze na tym pierwszym przeglądzie, i coś typ gadał o jakimś programowaniu się samego siebie komputera, ale w to nie wierze.
Tak - zbiera mapy....
Silnik D15Z6 rocznik 98, przebieg 160000,
Pozdrawiam i proszę o PW z komentarzami do tematu
U mnie D14Z4, 99, 177000.....
U mnie wszystko jest OK
Komp Diego, wtryski Fast Reg by OMVL, reduktor Silver
U mnie obroty jałowe nieraz się zatrzymywały np. na 1000. Podczas demontażu zwężki (mam D14A7) z przeustnicy i montażu oryginalnej uszczelki od D14A8 wyczyściłem wszystko z syfu i jest teraz ok. Zawory tez sobie ustawiłem.
Nie wiem ile powinna palić benzyny. Mi Spala 8,5-10,00 l gazu w trasie, w mieście 8,8-10 l.
Na autostradzie w D przy 130 km/h z 4 osobami na pokładzie spaliła mi 9,2 l lpg.
Myślę że to jest spalanie w normie. Zresztą 1.4 do mojego kombi jest po prostu zbyt słabe.
Kombi, Silnik D14A7 -> D14A8, 1998 rok, gaz założony przy 165 tkm w 2008 teraz ma 213 tkm najechane.