Zobacz pełną wersję : lampka wewnetrzna
pawelolszewski
12-10-09, 18:31
witam
Odebrałem auto od lakiernika i pojawił sie problem z oświetleniem wnętrza.
Zostawiając auto lampka działała ok, był podłączony ściemniacz oświetlenia i wszystko grało.
po wizycie u lakiernika lampka przestała działać co dziwniejsze plus stały pojawia się tylko i wyłącznie gdy otworzę drzwi oraz przekręcę zapłon:/
ktoś ma jakieś pomysły??nie jest to ściemniacz bo został odłączony i problem pozostał
a moze napisz jakie czynności przeprowadzał lakiernik?
pawelolszewski
13-10-09, 15:26
wymiana maski i pasa przedniego a co za tym idzie lakierowanie tych ze elementów plus błotniki i zderzak..ale w tych czynnościach jakoś ciężko mi się doszukać czegoś co by mogło to spowodować..
Wiesz co może być jeszcze taka sprawa że jak samochód postał a drzwi były otwierane to może pojawił się problem z bezpiecznikiem. Nie umiem sam do końca tego wyjaśnić ale ja ostatnio jak montowałem u siebie dodatkowe oświetlenie to po małym zwarciu bezpiecznik mi się nie przepalił ale zaśniedział tak drobno że ledwo to zauważyłem a mimo to na przewodach wcale nie miałem napięcia. Bezpiecznik nie był przepalony a mimo to nie przewodził. Już się bałem że się kable zjarały ale jak zanurkowałem żeby go sprawdzić po raz enty to kątem oka zobaczyłem że zapaliła mi się lampka problem zniknął całkowicie po wymianie bezpiecznika (wytrawiacz nie pomógł) pomimo że tamten też był sprawny. Wiem że to brzmi jak czary czasem takie jajca się dzieją więc zanurkuj pod kierownice i sprawdź może pomoże. Bezpiecznik o którym mowa to interior light 7.5 A
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=56507 a tu masz mój problem tyle że tam raczej nic ciekawego nie wyczytasz...
Son - Goku
13-10-09, 23:38
wymiana maski i pasa przedniego a co za tym idzie lakierowanie tych ze elementów plus błotniki i zderzak..ale w tych czynnościach jakoś ciężko mi się doszukać czegoś co by mogło to spowodować..
Hmmm.
Mógł zrobić ten lakiernik też taki numer. . .
Coś odłączyć lub rozerwać czy inne tam.
Mojemu znajomemu kiedyś mechanik (na odwal się) źle podłączył sygnalizację na liczniku.
Gdy otwierało się dzwi kierowcy, zaświeciły się na kontrolce dzwi pasażera zamiast kierowcy i inne bajery pokręcił.