Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : strzela z wydechu!!!!!!!!!!!!!!

wargas
24-05-06, 21:31
dzisiaj jadac moim d15b2 zaczelo strzelac cos pod autem!!!!! Huk jak z armaty!!!!Nie wiem co sie dzieje. Przed kazdym "strzalem" odczuwalny byl spadek mocy( po pierwszym ciagnalem na 2 tys obr/min) i tak co chwile. Ma to zwiazek ze autko bylo myte pol godziny wczesniej?? Silniczek bierze troche oleju ale czy ma to zwiazek?? (0,8l/100km).
Prosze o pomoc!!!! (na opcji szukaj nie znalazlem nic co by odpowiadalo mojemy przypadkowi)

michal750
24-05-06, 21:45
Myles silnik? Zamoczyles przewody WN ?

wargas
24-05-06, 21:52
nie mylem silnika. tylko z zewnatrz

sadam
24-05-06, 23:06
(0,8l/100km).
:shock:

ale gaz czy benzyna?
tak czy inaczej skoro tak sie stalo po umyciu to cos sie musialo zamoczyc

wargas
24-05-06, 23:08
na gazie. na benzynie nie wiem dokladnie bo taniej jest na gazie

waldano
25-05-06, 10:49
bierze troche oleju ale czy ma to zwiazek?? (0,8l/100km).

No jak to jest trochę to ile to jest dużo ???

Sewa
25-05-06, 12:06
on Ci wpier.. olej a nie bierze, rob remont slinika chlopie bo dlugo nie pojezdzisz, u mnie tez byly strzaly przed remontem, rowniez na LPG podczas gdy puszczalem pedal gazu i auto tracilo obroty...

grzegor
25-05-06, 12:23
Moze mi ktos zdefiniowac co oznacza pojecie "troche" :D ?
Znam pojecie "kolosalnie dużo" i do (0,8l/100km) bym je użył

a tak na serio, znajdź dobrego mechaniora niech Hani pod kiecke zajrzy.

POZDRO !

sickiziu
25-05-06, 16:14
"Silniczek bierze troche oleju ale czy ma to zwiazek?? (0,8l/100km)"

aua.

raczej:

silnior zlopie olej

Matey
25-05-06, 16:16
mnie czasami strzela, jak hamuje silnikiem...

marcinEZG
25-05-06, 16:33
o,8l na 100km lajtowo heh a z tylu ciagnie cysterne z olejem :twisted: :razz:
jak jedziesz na wczasy np w gory to chyba w bagazniku wieziesz dwa kartony oleju .Szykuj kasiore na pierescienie ,szczelniacze itp

Piotrek Klag
26-05-06, 09:48
o,8l na 100km lajtowo heh a z tylu ciagnie cysterne z olejem :twisted: :razz:

to jakbys pojechał ze mna do Chorwacji i z porotem tak jak ostatnio byłme to byś musiał zabrac bak dodatkowy bez kitu - tyle że z olejem - 2400 km to wg tej "normy" 20l oleju - jesus to sie tylko mozna pochlastac chyba że jeździs po wioske 1 km dziennie i na oleju za 5 zł za litr.

Chłopie rób remont i sie nie dziw że Ci stuka i strzela bo cud że to jeździ wogóle.

wunat
26-05-06, 10:53
przyczepiliscie sie a pewnie chlopakowi chodzilo o 0,8l/1000km ...

marcinEZG
26-05-06, 18:57
albo 0,8 /10000 heh a z ruru strzela bo lubi:)

wargas
26-05-06, 20:14
0,8/1000 km rombnalem sie o jedno zero:P

[ Dodano: Pią 26 Maj, 2006 ]
a tak wogole to moze miec zwiazek to ze jest stozek stary i nadaje sie do wymiany??
zakladal go poprzedni wlasciciel i nawet nie wiem co to jest(i magnetyzery ktore wywalilem).jak strzela to spada rura od doplywu powietrza ze stozka

ps.a ze bierze o,8/100 to mozna bylo sie domyslic ze chodzi o 0.8/1000 km a nie jechac za glupia pomylke. od kad kupilem auto to tyle bierze a to juz sa 2 lata i watpie zeby to mialo jakis powazny zwiazek. ogolnie autko chodzi ok i mam nadzieje ze znajdzie sie ktos inteligentny i zdiagnozuje co to moze byc, a nie beda sie wymadrzac.

[ Dodano: Pią 26 Maj, 2006 ]
a tak wogole duzo to jest 90 litrow(oleju) na 100 km(90 ze 180 :D ) w BLG-67
To jest duzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cubuz
26-05-06, 20:49
ja sie tam nie znam na gazie w samochodach ale ostatnio cos kolega opowiadal o jakiejs regulacji instalacji gazowej (co jakis czas ponoc sie to robi)nie wiem z czym to sie je itd ale objawy mial podobne..
aha! auto na benzynie jezdzilo ok wiec moze sprobuj posmigac na niej i spr czy objawy takie same.

TOMI 3D
26-05-06, 23:27
jak strzela to spada rura od doplywu powietrza ze stozka

Proponuję przejżeć cały zapłon ( kopułka, palec, przewody zapłonowe, świece ) , wyczyścić dobrze lub wymienić stożek ( jeśli straszny syf ) i na koniec wyregulować inst. LPG u dobrego gazownika. Gaz lubi dobrą iskrę, jak jest słaba, to mieszanka paliwowa nie jest cała spalana i się cofa , co powoduje wybuch w dolocie. A to co Ci strzela to właśnie raczej z dolotu , a nie z wydechu :?

Sewa
27-05-06, 10:43
NIkt sie nie wymadrza! 0.8 l na 1000km to rowniez jest duze zuzycie. W sprawnym silniku tyle oleju wezmie ale od wymiany do wymiany.Chyba ze krecisz caly czas do odcinki. Tak jak juz pisalem, przed remontem dolewalem podobna ilosc jak Ty. Pojezdzilem tak troche az silnik padl i trzeba bylo wymienic prawie wszystko. Teraz strzelanie z wydechu ustapilo a nie mialem zadnej regulacji wiec wyglada na to, ze to nie tylko kwestia samej instalacji.

tomekk
27-05-06, 11:53
jak strzela to spada rura od doplywu powietrza ze stozka

No to najzwyczajniej w świecie masz strzały z instalacji LPG. Zajmij sie tym czym prędzej, bo to niebezpieczne tak jeździć. Masz szczęscie, ze Ci tylko wąż spada, a nie rozsadziło Ci jeszcze całego układu dolotowego.
Od razu zmień świece i kable WN no i uderz na przegląd instalacji z pełną regulacją. nie zaszkodzi pewnie też zajrzeć do zapłonu.

W każdym razie nie jeździj tak, bo samo się nie naprawi, a będzie tylko coraz gorzej.... Czasami strzał szkody nie zrobi (jak do tej pory u Ciebie), a czasami zrobi - mojemu tacie po strzale Vectra się zapaliła..... :roll:

wargas
27-05-06, 17:53
dzieki za info. na benzynie nie strzelalo jak jechalem ostatnio wiec to moze byc to.
nnie jestem pewien czy zaplon jest dobrze ustawiony,moze sie sam przestawic??