Zobacz pełną wersję : Kompatybilny silnik do D13B2
NatiSanelEG4
24-05-06, 21:09
Witamy. Mamy honde EG3 z silnikiem D13B2 i pytanie jest takie.... Jakie silniki pasują do tego auta? Myślimy nad jakimś vtec'iem. Czy ktoś z Was sie oriętuje, wymieniał i gdzie polaca kupić?:) Będziemy wdzięczni za każdą wiadomość i odpowiedź.
wejdzie tam prawie wszystko...najlepiej chyba swapowac D16Z6 bo dosc latwo go dostac i jest stosunkowo tani.
poszukaj w dziale SWAP
sporo do poczytania
NatiSanelEG4
24-05-06, 22:27
dzięki właśnie myśleliśmy o D16Z6 lub D16Z2. Trzeba zmianiać razem ze skrzynią i hamulcami?
skrzynia z d13 pasuje, hamulce warto poprawić. Kupić można na forum, lub Warszawie na ul. Kaczeńca powinni mieć.
Moim zdaniem hamulce to podstawa w jakim kolwiek tuningu zwiazanym z wzrostem mocy, wiele osob o tym zapomina, a chodzi tu o najwazniejsza rzecz czyli bezpieczenstwo, wkoncu trzeba to jakos zatrzymac, a to co jest w d13b2 nie jest jakies superowe.
NatiSanelEG4
25-05-06, 12:31
tzn wczesniej był tam silnik 1.5 ale "Hans" przed sprzedażą zmienił na d13b2, tak więc hamulce są już wentylowane....tak przynajmniej powiedział mi mechanik :)
NatiSanelEG4, w d13b2 tez sa wentylowane :675: \
ja zmienilem silnik z d13 na hybryde d15z vteciem i mam stare hamulce ale tercze brembo i klocki ferrodo i jakos daja rade :] ale szykuje sie zmiana na 262mm :D
jakos daja rade :] ale szykuje sie zmiana na 262mm :D
No wlasnie, jakos, mysle ze zmiana na 262mm to najlepsze rozwiazanie.