PDA

Zobacz pełną wersję : filtr stożkowy K&N

refi68
08-10-09, 12:45
Zaznaczam na wstępie, iz przeszukałem na forum podobne tematy.
Mam pytanie czy włożenie do oryginalnej puszki od filtra powietrza filtra stożkowego np. firmy K&N coś da?
Podobno jest o wiele lepszy dzwięk przy załączonym v-tec-u, co do mocy to domyślam się iż szału nie ma.
Czy to rozwiązanie ma w góle sens czy od razu robić stożek i dolot, pytanie dotyczy B18c4 ale domyślam się iż przy innych motorkach zasady są te same.:)

crash
08-10-09, 18:45
w b18 to najlepiej cai jak pamietam ... ale nie jest tani i przy okazji mozna silnik zalatwic w glebszej wodzie

havok
08-10-09, 18:58
Panowie, bez paniki. ITR miał w serii taki patent, że w oryginalnej puszce jest stożek.

OSCAR
13-10-09, 13:48
Panowie, bez paniki. ITR miał w serii taki patent, że w oryginalnej puszce jest stożek.
dokaldnie tak

Zaznaczam na wstępie, iz przeszukałem na forum podobne tematy.

to marnie szukales ;)
to czego szukales a nie znalazles, jest opisane ze zdjeciami w moim temacie. ogolnie polecam takie rozwiazanie jesli szukasz kompromisu miedzy fajnym brzmieniem (vitka juz slychac) ale z zachowaniem ciszy w trasie a przyrostem mocy.
ogolnie stozek w komorze silnika bez doprowadzenia zimnego powietrza to na gorsze wyjdzie niz oem wkladka papierowa ;)
na pewno lepszym rozwiazaniem jest wlasnie stozek w oem puszcze. w koncu w itr cos takiego siedzi i paru malych ludkow sie nad tym glowilo.

pozdrawiam

skolopendra
13-10-09, 16:36
Czy to rozwiązanie ma w góle sens

ma