Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podłączenie wzmacniacza do radia

dzialos82
07-10-09, 14:50
witam..mam pytanie czy sterowanie do wzmacniacza z radia podłączyć do zaznaczonego na zdjęciu gniazda czy do przedodu oznaczonego ATT (też koloru niebieskiego)??
http://dc167.4shared.com/img/138244447/b4d59530/tyl.JPG (http://www.4shared.com/file/138244447/b4d59530/tyl.html)

Ramzescivic
07-10-09, 15:51
jezeli chodzi o sterowanie wlaczania i wylaczania , bo raczej o nic innego , to pomierz sobie miernikiem na wylaczonym zaplonie ktory przewod (czerwony, zolty) ktory z nich daje zasilanie a ktory nie i podlacz pod tego co nie daje zasilania, i tym sposobem wlaczajac zaplon wlaczasz wzmacniacz, a wylaczajac wylaczasz. ja tak ostatnio robilem

MichałJ
07-10-09, 15:59
jezeli chodzi o sterowanie wlaczania i wylaczania , bo raczej o nic innego , to pomierz sobie miernikiem na wylaczonym zaplonie ktory przewod (czerwony, zolty) ktory z nich daje zasilanie a ktory nie i podlacz pod tego co nie daje zasilania, i tym sposobem wlaczajac zaplon wlaczasz wzmacniacz, a wylaczajac wylaczasz. ja tak ostatnio robilem

Radio ma sterować wzmacniaczem a nie zapłon!!!:eek:
Podłącz do niebieskiego z kostki. A tak w ogóle to powinieneś mieć napisane "remote".

dzialos82
07-10-09, 17:12
..a jeszcze zapytam dalej...którędy najlepiej puścić przewody..i czy są z tym duże problemy w civicu ej9..mówie o przewodach od akumulatora i radia do wzmacniacza w bagazniku ?

Jawoks
26-10-09, 17:42
Porównując z innymi samochodami no to jest banał. U mnie przewód sygnałowy do wzmacniacza puściłem od radia -> pod dywanikiem pasażera -> progi drzwi pasażera -> odczepiłem plastikowy boczek pasażera z tyłu -> następnie do bagażnika.
Przewody zasilające analogicznie jak sygnałowe tylko, że od strony kierowcy. I żadnych zakłóceń nie ma.
Jedynie gdzie trzeba użyć śrubokręta to ściągając konsole pod radiem żeby wygodnie puścić kable sygnałowe (wraz z kablem remote).
Nie zapomnij o bezpieczniku przy akumulatorze ...

zakit
29-10-09, 01:25
sterowanie subem, czyli ten niebieski kabel masz podlaczyc pod to co masz taka zołtą koszulkę z napisem "amp remote max 0.3A" - kabel z napisem ATT jest od wyciszenia wiec ciebie to nie interesuje.

i generalnie na wzmiacniaczu powinno byc ustawione wlasnie to 0.3 A

btw - zgadłem ze masz radio sony?

dzialos82
29-10-09, 06:23
tak to najprostszy soniak:)..dzieki za info