Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tunel środkowy

Jet-Set
07-10-09, 14:22
Ostatnio w jakimś Civicu z ogłoszenia znalazłem zdjęcie z tunelem środkowym. Ja sam w swoim nie mam tego i wydawało mi się że właśnie brak tego tunelu jest atutem naszych Hond (tj. więcej miejsca).
A czy ktoś ma z was taki tunel ? Jest to praktyczne http://moto.allegro.pl/item761451201_honda_civic_3_5d_2001_2005_tunel_sod kowy_konsola.html

filipfm
07-10-09, 14:56
Ostatnio w jakimś Civicu z ogłoszenia znalazłem zdjęcie z tunelem środkowym. Ja sam w swoim nie mam tego i wydawało mi się że właśnie brak tego tunelu jest atutem naszych Hond (tj. więcej miejsca).
A czy ktoś ma z was taki tunel ? Jest to praktyczne http://moto.allegro.pl/item761451201_honda_civic_3_5d_2001_2005_tunel_sod kowy_konsola.html

W EP3 i chyba w wiekszosci 3D byl montowany. Jest super, masz ogromny zasuwany schowek, kilka przegrodek, 3 miejsca na napoje.

genior
07-10-09, 14:56
byly rozne wersje na rynku
u mojego ojca w dieslu 5d nie ma tunelu i wg mnie jest duzo wygodniej-wiecej miejsca
ale widzialem juz civy z tymi tynelami takze to pewnie przy zakupie mozna bylo dopasowac indywidualnie

filipfm
07-10-09, 17:26
byly rozne wersje na rynku
u mojego ojca w dieslu 5d nie ma tunelu i wg mnie jest duzo wygodniej-wiecej miejsca
ale widzialem juz civy z tymi tynelami takze to pewnie przy zakupie mozna bylo dopasowac indywidualnie

Moze w 5d to ma jakis sens. Chociaz z drugiej strony, czy machasz nogami tak, zeby trzymac stopy na miejscu pasazera albo chodzisz z przodu do tylu nie wysiadajac z auta?? :eek: Jezeli tak to plaska podloga jest ok. Ale w pozostalych przypadkach chyba schowek chyba bedzie praktyczniejszy. Tak czy inaczej, co komu lepiej pasuje :D

_reggie_
07-10-09, 20:13
Witam,

u mnie jest taki tunel (i śmiało twierdzę, że 99,9% użytkowników 3D też go ma) i jakoś nie wyobrażam sobie żeby go nie było jakoś tak kichowato by to wyglądało moim zdaniem, co do 5D się nie wypowiadam.
Dzięki niemu mamy fajny schowek podstawki pod napoje 2 szt. przód a nawet 1 dla osoby z tyłu jest, małe przegródki no i ręczny jakoś tak spasowany odpowiednio...:D

pozdro :cool:

agent
08-10-09, 07:04
Dla mnie brak tunela był początkowo minusem ale teraz stwierdzam że jest ok bo mogę tam wsadzić np torbe z małymi zakupami typu chleb który kupuję codziennie. Wożenie go na siedzeniu nieraz spowodowało że się okruchy wysypały a w bagazniku to za mały pakunek i też bym musiałbym go jakoś mocować żeby nie latał przy hamowaniu i na zakrętech. A żona w tym tunelu wozi torebkę i jak raz wspomniałem że zamontuję tunel to mnie zbeształa :). Mając tunel można tam zmieścić co najwyżej fajki których nie pale lub napój na który i tak jest juz miejsce obok szyby.

KUBI2410
08-10-09, 12:34
ja nie posiadam tunelu i jestem zadowolony świetne miejsce miedzy fotelami na torbę z not bukiem :-)

kasik
08-10-09, 14:47
mnie tam te schowki odpowiadaja.. jak w innych Civicach byl ciagly brak tak w tym sie popisali :)

agent
08-10-09, 21:49
No i dogodzili każdemu, tym co brakowało i tym co lubią nie mieć :)

cart
08-10-09, 22:48
3D miały to montowane seryjnie 5D chyba na życzenie (pewien nie jestem)
Nie wyobrażam sobie żeby tego nie było. Nie muszę biegać po aucie a tunel jest estetyczny i można masę drobiazgów w nim zmieścić.

lukamila
10-10-09, 10:30
Ja mam 3-d własnie z takim tunelem i uważam ze jest to piękna sprawa . Duzy schowek w którym idealnie miesci sie cb radio , mozesz spokojnie zasunąć i nie widac , a radio nie musi być montowane gdzies z boku przy nogach.Dodatkowo jest półeczka na której mozna połozyc sobie telefon i druga podłużna do dyspozycji- obok ręcznego. Mówią że jest wiecej miejsca w 5-d bo schowka tego nie ma, ale w zasadzie po co Wam tam puste miejsce , no chyba że wieczorkiem w lesie jestescie z koleżanką - to moze wtedy ma wiecej miejsca na nogi :)

leniin82
11-10-09, 20:59
ja mam 5d schowek mam (bardzo poreczny)