Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sonda Lambda - pytanie

majkel0
06-10-09, 23:19
Witam,

Mam problem właśnie z sondą lamdba - tą za katem - i prosiłbym o poradę.
Nie wiem co dokłdnie kupić, nowa oryginalna kosztuje pewnie jekies 700 - 800 pln, i zastanawiam się czy nie lepiej bedzie kupić jakiś zamiennik lub też poszukać z jakiegoś rozbitka??
Dodatkowo czy nie ma żadnej różnicy że jest to do CTR po 2001r.
Może wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie i pomożecie??

Pietrek215
08-10-09, 00:57
Hej, słuchaj ja do swojego 5D, 2001 r. kupiłem używany za 150 pln bo nowy w serwisie tylko dostępny 830 ,- a wymienisz go też sam, wystarczy się pomęczyć z obudową kata i kostką od lambdy. Mój się zaadoptował a chek engine zgasł po resecie kompa. Jakbyś chciał namiary to daj znak.

Pozdrawiam.

wojtek5300
12-10-09, 22:06
Hej, słuchaj ja do swojego 5D, 2001 r. kupiłem używany za 150 pln bo nowy w serwisie tylko dostępny 830 ,- a wymienisz go też sam, wystarczy się pomęczyć z obudową kata i kostką od lambdy. Mój się zaadoptował a chek engine zgasł po resecie kompa. Jakbyś chciał namiary to daj znak.

Tak samo zrobiłe . W Lublinie dostałem z rozbitka ,,anglik ,, sonde . 120zł . Wymiana j/w i chodzi już 8 miesiecy .

Pietrek215
13-10-09, 09:32
Trochę przeterminowany ten post
Witam,

Mam problem właśnie z sondą lamdba - tą za katem - i prosiłbym o poradę.
Nie wiem co dokłdnie kupić, nowa oryginalna kosztuje pewnie jekies 700 - 800 pln, i zastanawiam się czy nie lepiej bedzie kupić jakiś zamiennik lub też poszukać z jakiegoś rozbitka??
Dodatkowo czy nie ma żadnej różnicy że jest to do CTR po 2001r.
Może wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie i pomożecie??

Heh nie ogarnąłem :P