Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ogrzewanie tylniej szyby nie dziala

leniin82
06-10-09, 21:15
Witam
3 dni temu kupilem honde z 2005r. Dzis zaparowaly mi szyby wiec chcialem usunąc pare. Problem pojawil sie dy chcialem zlikwidowac pare z tylniej szyby. Włączyłem na konsoli ogrzewaie (światełko się świeciło) ale szyba po 3 -5 - 7 min nadal byla zaparowana. Nie mogłem sprawdzić bezpeczników bo juz jest dośc pozno i gdybym wyciągnął któryś z bezpieczników to alarm zawyje (nie chce sasiadow wystaszyć)

Przyjmując ze bezpiecznik jest dobry to co innego mogło nawalić. Jazda z zaparowaną tylnią szyba trochę przeszkadza

mazdam
06-10-09, 22:44
Ja miałem podobnie i okazało sie ze odpięła się kostka przy szybie pod plastikami.
Rozebrałem wcisnąłem i do dzisiaj działa już ze 3 lata... Może to samo jest u Ciebie?

Plastik łatwo zdjąć tylko trzeba uważać bo to jest taki system że najpierw zdejmujemy ten mały górny,
a dopiero potem po bokach. Pod nim sa kostki z dwóch stron.

Pozdrawiam

MM

leniin82
06-10-09, 23:10
Dzieki jutro sprawdzę

PS. Sprawdziwem i tak jak pisales kostka po lewej stronie byla odpieta. Wszystko teraz dziala.
DZIEKI

lukamila
09-10-09, 18:31
Koledzy dzisiaj własnie sprawdziłem tylną szybe bo tez mi nie grzała , a kontrolka na konsoli swieciła......I co sie stało? Oczywiscie wtyczka wyleciała po prawej strony szyby . Jakis debil - bo inaczej tego nie mozna nazwac zrobił w fabryce za krotki kabel - jak to w hondach z oszczednosci- i ten co składał załozył tyle o ile bo wiecej nie mógł, a wystarczyło mocniej pocignac zeby przeszedł kabel przez opaske zaciskową . Najwazniejsze ze teraz juz grzeje. ;)