Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : brak dzwięku a końcówka mocy ok.??

demonobiker
06-10-09, 20:27
Panowie mam problem mam radyjko pioneer deh-3630mp głośniki seria jakieś pioneer'y bez tuby itp wszystko poza radiem jest seyjne i od jakiego czasu nie słyszę nic w głośnikach, całe radio działa w 100% dobrze tylko nic nie słychać. jakieś 2 tygodnie temu była wymieniana końcówka mocy i było ok ale znów to samo radio trafiło do innego serwisu gdzie stwierdzili że koncówka jest dobra a przyczyny trzeba szukać w instalacji w samochodzie od czego zacząć?? gdzie szukać i co może być przyczyną??prosze o konkretne i szybkie odpowiedzi bo juto planuję się za to zabrać

pozdrawiam

Son - Goku
06-10-09, 22:57
bezpiecznik ??

Ja miałem taki problem,że po kupnie używanego radia nie grało mi nic.

Okazało się że kostka którą łączy się z radiem, nie dawała sygnału dzwiękowego, musiałem tą kostkę wyginać by radio odbierało. Pewnie zimne luty były.

demonobiker
07-10-09, 08:46
tylko najdziwniejsze że radio cały czas hulało a tu nagle klapa ale słyszałem że jeśli jeden głośnik robi zwarcie to reszta też nie będzie grałabo uruchamia się jakieś zabezpieczenie na końcówce mocy czy to prawda??

Son - Goku
07-10-09, 15:47
że jeśli jeden głośnik robi zwarcie to reszta też nie będzie grałabo uruchamia się jakieś zabezpieczenie na końcówce mocy czy to prawda??

nic mi o tym nie wiadomo. Jak masz takie przypuszczenia to daj moze inny glosnik