Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sworznie

gienek
06-10-09, 19:09
Witam przymierzam się do wymiany sworznia wachacza dolnego czyli tego który jest
wprasowany w zwrotnicę.
Kupiłem sworzeń w JC. firmy THREE FIVE i mam pytanie czy ten sworzeń jest wart zakładania czy poszukać jakiegoś innego.

jero11
06-10-09, 19:14
THREE FIVE
555 te części są bardzo dobre:)

lucas2f2f
06-10-09, 19:16
W zeszłym tygodniu wymieniłem u siebie obydwa na nowe właśnie tej firmy, podobno firma jest ok. Nie chciałem inwestowac w najtańsze po 30PLN za sztukę i jak na razie jest ok, ale przejechałem dopiero 500km

taz666
06-10-09, 19:53
555 te części są bardzo dobre:)

Potwierdzam, kupiłem końcówki drążków tej firmy. Przejechały już kilka tysięcy i jest wporzo.

lucas2f2f
06-10-09, 20:26
Gość w intercars powiedział że ta firma robi części m. in. do subaru impreza. nie wiem czy w to wierzyć ale chyba coś w tym jest...

Misiek
11-10-09, 21:15
555 na ogół cieszy się dobrą opinią, jednak sworznie w wahaczu przednim górnym w mojej hc eg5 nie wytrzymywały więcej niż 1000 km więc wymieniałem całe wahacze na gwarancji trzy razy po czym poprosiłem o zwrot pieniążków i kupiłem używane ori wyciągnięte z powypadkowej hondy. Były w dobrym stanie, sworznie wciąż sztywno reagowały na manipulacje, a tuleje gumowe zastąpiłem ES i już od roku śmigam i wszystko ok. Końcówki drążków też mam tej firmy i przydarzyło mi się niedawno, że nakrętka miała ścięty gwint. Na szczęście była zawleczka! Nie miałem czasu jeździć po sklepach i warsztatach więc założyłem samoblokującą nakrętkę od jakiegoś nowszego merca przy zakładaniu której był oczywiście problem. Sworzeń się obracał gdy tylko nakrętka zaczęła się wkręcać z oporem. No i bez młota nie robota. ;)
Podsumowując firma produkuje części na pierwszy montaż do wielu japońskich aut, ale są one z pewnością dużo lepszej jakości od tych które produkuje na rynek części zamiennych.

bolas
20-10-09, 18:27
Ja już jeżdżę ponad dwa latka na górnym wahaczu firmy 555 i jak do tej pory nic się z nim nie dzieje :)

także w razie jakby się z nim coś stało to nawet nie będę sie bawił w wymianę samego górnego sworznia tylko wymienię wraz z całym wahaczem ;)

więc osobście mogę polecić tą firmę :)

Malik
07-01-10, 01:03
Ja już jeżdżę ponad dwa latka na górnym wahaczu firmy 555 i jak do tej pory nic się z nim nie dzieje

Ja też jeżdziłem na tym wachaczu dwa lata, przez ten okres przejechale 40 tys km i zrobił się luz na sworzniu