Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kręci , nie odpala ;-(

crying_vampire
06-10-09, 19:04
No to tak: po pięciu dniach postoju hanka nie chciała odpalić, tzn. są kontrolki, jest prąd, rozrusznik kręci, ale nie odpala. Mechanik stwierdził, że zalane były świece no więc po ich oczyszczeniu udało mi się szczęśliwie wyjechać, po to żeby 20 minut póżniej zdechła mi na środku skrzyżowania. Przy próbie ponownego odpalenia dalej nic czyli: są kontrolki i rozrusznik kręci, ale nie odpala acz dodatkowo zaczął strzelać tłumik. Tak więc ponownie u mechanika i dalsza diagnoza. Zdechła na ciepło, po ostygnięciu odpaliła ale chwile po rozgrzaniu silnika zdechła i już nie odpaliła. Jest iskra, paliwo dochodzi, ale hania nie odpala. Aktualnie stoi w warsztacie bo sami tam nie wiedzą o co chodzi bo podobno wszystko potrzebne do jazdy działa. Załamka;-(
Czy ktoś miał podobnie? Bo pan mechanik stwierdził, że pierwszy raz ma taką sytuacje..

jak popierdzieliłam dział i w złym wstawiłam post przepraszam, ale beznadzieja mnie już ogarnęła ;-(

eVok
08-10-09, 21:26
może przestawiony zapłon? spróbuj podmienić też jak masz od kogo kopułkę i kable. nic więcej na odległość mi nie przychodzi do głowy

majin103
08-10-09, 23:21
mam nadzieje że nic takiego się nie stało ale może silnik stracił kompresię lub się rozrząd przestawił?

elmer2
25-10-09, 19:40
Brak komprecji i przestawiony rozrząd to skrajność o ktorej lepiejn głośno nie mowmy bo Marta może sie zmartwic. Zwłaszcza przy utracie kompresji.

Jeśli nie pali na ciepło to proponowałbym najpierw sprawdzic ewentualne błedy w sterowniku silnika.

Wogóle patrze, a to już kilkanaście dni mineło od daty Twojego postu. Pewnie już problem rozwiązany ?

atom1
21-12-09, 18:26
albo i nie :-) najpierw warto by sprawdzic przekaznik od pompy paliwa czy robi cyk, i czy slychac pompe paliwa, nastepnie sprawdzic kable i kopulke, zdjac oczyscic wszystkie styki bo na bank zasniedziale, sprawdzic czy jest iskra na wszystkich cyl

jak strzela w wydech to przestawiony moze byc tez zaplon, tylko kto i o po co by to robl :-)))
niech zacznal od poczatku najpierw czy paliwo dochodzi a potem czy jest prund, jak sa obie te rzeczy to musi odpalic

no i kompa sprawdzic czy w ogole mruga i czy bledow nie wywala

ppiotrek
23-12-09, 21:37
Problem został rozwiązany w październiku. ;) Winna była kopułka.

atom1
24-12-09, 14:08
a to babol haha!

crying_vampire
26-12-09, 20:54
tylko bez baboli ;) teraz jest inny problem:mad: