Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kłopot z zaciekaniem

marhyl
06-10-09, 18:09
Od jakiegoś czasu mam problem z zaciekiem , pokazującym się po większym deszczu przy łączeniu się słupka od strony kierowcy z podsufitką.właśnie chciałem coś zaradzić i przy ściąganiu listwy bocznej szyby uszkodziły się tzw.klipsy mocujące listwę .gdzie takie cudo można kupić.

ForestG
06-10-09, 20:33
Chodzi Ci o ten czarny plastik?

marhyl
06-10-09, 20:51
nie.szyba jest wklejana ,tak.dookoła szyby idzie listwa, która maskuje połączenie szyby przedniej z karoserią.w słupkach bocznych jest mocowana za pomocą plastikowych zatrzasków.o nie mi chodzi

ForestG
06-10-09, 20:59
A to już wiem o co chodzi nic dziwnego że się złamało w sam naprawiam jest mowa o specjalnym narzedziu do wyjmowania tej listwy. Sam mam ten sam problem. Chciałem wymienić tą listwę ale wymontowując ją z innych drzwi uszkodziłem ją. Na pewno gdzieś o tym było na forum bo już szukałem ktoś kogoś polecał...

marhyl
07-10-09, 18:44
ja mówię o listwie przy szybie przedniej,ty o listwie przy drzwiach .................

zed
08-10-09, 11:50
Sprawdz poczatek tej czarnej listwy w rynience na dachu. Na jej koncu jest mocowanie ktore potrafi skorodowac i przez nie cieknie Pzdr

marhyl
08-10-09, 20:46
sprawdziłem rynienki i rdzy nie ma.umówiłem się do fachowca od szyb , aby zobaczył co i jak ewentualnie doszczelnił szybę klejem bo zacieka po dużym deszczu.te listwy to według niego tylko ozdoba i jak cieknie to albo przez korozję w rowkach lub przez nieszczelny klej trzymający szybę.