Zobacz pełną wersję : roznica w zawiasie EG3<=>EG5
Witam,
jaka jest roznica w sprezynach i amortyzatorach pomiedzy modelami EG3 i EG5? bo niektore firmy, np. FK czy H&R podaja, ze kity (amory + springi) pasuja czasem do EG5 a czasem do calej serii EGx, wiec jak to jest? Roznia sie czyms te kolumny? Mam na oku kit 60/40 firmy FK automotive :) za dobre pienaidze i sie zastanawiam :)
czekam z niecierpliwoscia na info :)
pzdr
nie powinny sie niczym róznic
no wlasnie wg mnie tez sie nie roznia, malo tego - producenci podaja, ze w coupe tez sa te same kolumny, a niektorzy producenci pisza, ze tylko jest zawias np do EJ2 i koniec.. szkoda, ze wiem to dopiero teraz bo przelecial mi obok gwint do cifa za 30E :-((((((((((((( ale za to bede polowal dalej :)
a czy ktos kto ma EPC i jest w stanie okreslic czy te kolumny wg danych sie niczym nie roznia?
pzdr
za 30E to ja bym nie patrzył pasuje/nie pasuje
jak do Cifa to biore
heh, no stalo sie, kumpel tez sie ze mnie leje, ze to przepuscilem bokiem.. no coz, teraz upolowalem cos innego, mam nadzieje, ze podejdzie do EG3 :)
prosze wiec by ktos potwierdzil/zdementowal roznice w zawiasie eg3/eg5, pzdr
Wiem ze z coupe do 3D pasuje i na odwrot :D - oparte na faktach!
jezeli chodzi o pasowanie i montaz to jest to samo! EG5/EG9 mialo delikatnie inna charakterystyke sprezyny i wysokosc i w aso mozna kupic je za jakies koszmarne pieniadze!!
dzieki za opinie, teraz wiem, ze moge wsadzic do EG3 kazdy zawias, kory jest dla EGx :) dzieki dzieki :) pzdr
teraz juz wiem, sprzedawca podal mi, ze ten zawias pasuje do:
EG2,EG5,EG9,EH6, ciekawe, ze akurat te typy podal, co? mam nadzieje, ze wejdzie do mojego EG3 :) pzdr
witam.Jestem tu nowy bo dopiero 2 dni mam civica.Musze troche zainwestować w zawieszenie,wachacz,osłony przegubów itd.Gdzie to można dobrze i w miare tanio zrobić w lublinie?
A jak sie mają sprezyny i amory od Vti bo mam EG4 i jak bym załozył springi od Vti to było by co nizej albo twardziej czy są takie same.
sa sztywniejsze. no i nie gwarantuje ze by tylne amorki pasowaly.
A ile kosztują springi i amory od Vti i czy bedą pasowac do EG4
Tyl chyba moze nie pasowac bo jest inne mocowanie do wachacza, ale nie jestem tego pewien, wnioskuje z fotek vti ktore widzialam.
pozdro.
a jaki jest sens wymieniac serie na serie?