Zobacz pełną wersję : Tuning D13B2...
Hai! Mam pytanko, a mianowicie gdzie dokładnie jest ta śruba od ogranicznika prędkości i co z nią trza dokładnie zrobić, bo patrząc na manual do tuningu właśnie przy tej śubie to nie wiem jak się do tego zabrać. Co do wężyka nr3 jest wszystko jasne jak zrobić, tylko co z tą śrubą?? Pozdrawiam.:o
Chyba ogranicznik 2 przepustnicy? A nie prędkości :D jak go znaleźć to więcej niż na manualu Ci nie powiem po prostu dobrze poszukaj szukaj go po prawej stronie gaźnika patrząc od przodu auta pod siłownikiem, dostęp jest tam BARDZO ograniczony sposobów na usuniecie ogranicznika jest kilka i zależy od Ciebie jak to zrobisz ja np nie odkręcałem go, bo tam śruba jest zagniatana z drugiej strony i tylko odpiłowałem części ogranicznika, która opiera się o korpus gaźnika i ogranicza całkowite otwarcie
i takie odpiłowanie tej końcówki spowoduje że ta sruba odpadnie czy jeszcze coś trza kombinować??
i takie odpiłowanie tej końcówki spowoduje że ta śruba odpadnie czy jeszcze coś trza kombinować??
rozwiercenie tej śruby umożliwi jest wykręcenie ponieważ jest ona "sklepana od tyłu" aby sama się nie odkręciła
tu masz opisane jak to zrobić:
http://www.civic5g.yoyo.pl/silnik.php?art=mod
śruba wcale nie musi wypaśc, może zostać trzeba sie tylko pozbyć tej cześci ogranicznika co opiera sie o gaźnik i blokuje całkowite otwarcie
kristico86
20-10-09, 17:07
Witam dziś ogarnąłem sprawy ogranicznika i wcale nie jest to takie proste.....długo się męczyłem i postanowiłem gaźnik wyjąc.....i poszło:) TERAZ PO MODACH opisanych na stronie podanej przez autora poprzedniego postu hania ożyła:D a ten kolektor 4-2-1 to coś tak w ogóle daje?????
a ten kolektor 4-2-1 to coś tak w ogóle daje????? jeśli wywalisz katalizator a na koniec dasz przelotowy to tak
jeśli wywalisz katalizator a na koniec dasz przelotowy to tak
ja tak właśnie mam u siebie i odczułem poprawę :)