Zobacz pełną wersję : cieknie olej ze skrzyni
ostatnio cos mnie pokusiło dolac do skrzyni specyfik o nazwie modyfikator czy jakos tak od tamtej pory leje mi sie olej czyzby z nadmiaru a dolałem tylko 70ml (ps ten modyfikator dolałem przy zmianie czujnika predkości w sumie jest on na skrzyni) co moglem skopac??? moze ktoś zna przyczyne i , cieknie dosc czesto i troche mam obawy, choc biegi chodzaą ok, oleju silnikowego tez nie ubywa. czy mozna jakos sprawdzic stan oleju w skrzyni???
Modyfikator, dzięki swoim wojskowym korzeniom, zmodyfikował Ci dziurę w skrzyni.
ha ha dzieki wiedziałem ze bedzie polewka z tego ale mi do smiechu to nie jest jak mi gdzies na trasie stanie auto
czy mozna jakos sprawdzic stan oleju w skrzyni
Wykręcając śrubę przez którą wlewa się olej do skrzyni, jkeżeli wyleci tzn. że masz za dużo oleju.
a a którym miejscy masz wyciek?
pozdr
tak przy łaczeniu skrzyni z silnikiem wydaje mi sie jest taka szpara czy cos nie wiem jak wytłumaczyc dokłanie moze zrobie fotke i bedzie najprosciej
Odpowietrzenie skrzyni masz drożne? Pod obudową sprzęgła szpara ma być, to z niej cieknie? Pewnie uszczelniacz na wałku sprzęgłowym puścił.
Na pocieszenie - olej jak cieknie to znaczy że jest :D
czyli bez rozbierania skrzyni sie nie obejdzie :(((
a to odpowietrzenie cos daje ? da sie samemu to zrobic
skolopendra
05-10-09, 21:07
to to cudo?
http://www.allegro.pl/item760626590_modyfikator_plus_modifikator_ostatni e_sztuki.html
przepraszam to nie modyfikator tylko ten specyfik http://www.allegro.pl/item752439565_motor_life_250ml_plastmal_gratis.htm l
ostatnio wymieniali mi rozrzad ale to chyba nic wspolnego z tym nie ma??
czy wymiana tego uszczelniacza na wałku sprzegłowym to trudna sprawwa czy da sie ogarnąc samemu, czy ktos to robil ile czasu potrzeba by było w dwie osoby to zrobic??
czy oplaca sie cos robic wogole przy skrzyni czy uzywke kupic??
z gory dzieki za odpowiedz.
skolopendra
06-10-09, 11:32
czy oplaca sie cos robic wogole przy skrzyni czy uzywke kupic??
wymienić uszczelnia owszem opłaca
czy wymiana tego uszczelniacza na wałku sprzegłowym to trudna sprawwa czy da sie ogarnąc samemu
jesteś pewien, że to olej ze skrzyni a nie silnikowy??może uszczelniacz wału korbowego???
tak czy siak musisz zdjąć skrzynie, oblukać ją i zlokalizować skąd leci, otworzyć ją i wymienić uszczelniacz, złożyć, "skleić' i zamontować i zalać olejem.
pozdr