Zobacz pełną wersję : kolektor wydechowy z b16a2 do b18c4
może to lamerskie pytanie,ale bardzo mi zależy na nim,a więc:
tak jak w temacie ,czy kolektor wydechowy DC sporta 4-1 dedykowany do b16a2 będzie pasował do b18C4 ???
przypuszczam że nie tędy droga,
od B16 moze nie podchodzic parametrami i taka zmiana nic nie da
poszukaj kolektora DC do integry gsr
przypuszczam że nie tędy droga,
od B16 moze nie podchodzic parametrami i taka zmiana nic nie da
poszukaj kolektora DC do integry gsr
wiem o co chodzi,tylko że mam b16a2 znaczy się miałem bo wczoraj wieczorem uległ destrukcji i zostało mi kilka gratów z tego silnika a chce zakupić b18C4 więc pytam czy coś jeszcze przełożę czy nic już nie podejdzie
nie pytajcie dlaczego nie b18c6 bo odpowiedź jest prosta,ciężko go zlokalizować i kupić w rozsądnej kasie
krystianITR
22-05-06, 23:25
Mi sie wydaje na 90% ze nie bedzie pasowac,wiem ze ssacy nie pasuje z a2 do c4..
C4 ma inna glowice.
mój mugen 4-1 dedykowany do b16 nie pasowal do b18, był za niski i nie przechodził pod miską olejową. Za to np. Supersprint 4-2-1 pasowal bez problemów. Uwazaj tez na rozstaw szpilek, wiem ze b18c1 bodajze z integry gsr rozni sie od b18c6, b16a...
nie pytajcie dlaczego nie b18c6 bo odpowiedź jest prosta,ciężko go zlokalizować i kupić w rozsądnej kasie
wlasnie Skrobek sprzedaje w dziale Gielda. Komplet za 12k i czeka na kogos
kazik, gdybys chcail sprzedac skrzynie od b16 to rezerwuje
z B18C do B16A pasuje, z B16A na B18C nie pasuje bo B18C blok ma wyzszy.
Roznica jest blizej 1cm niz 2cm,
wiekszosc kolektorow z B16 nie zmiesci sie do B18,
widac, ze sa wyjatki ale generalnie beda zawadzac o miske
mierzyłem DC sporta 2.25 i podróbę DC 2.5 na wyjściu ten 1-wszy do b16 2-gi do b18 wyszło 2 cm,mozliwe ze przy tej samej średnicy wyszło by około 1 cm
wiem o co chodzi,tylko że mam b16a2 znaczy się miałem bo wczoraj wieczorem uległ destrukcji
Jaka była przyczyna?
wiem o co chodzi,tylko że mam b16a2 znaczy się miałem bo wczoraj wieczorem uległ destrukcji
Jaka była przyczyna?
ciężko powiedzieć,przypuszcamy że zawory tak namieszały w silniku :)