Zobacz pełną wersję : Zaciski, pokrywa silnika-malowanie (czy tak można??)
Witam chce pomalować w swojej hani zaciski hamulcy i pokrywe zaworów na czerwono i sprawa wygląda tak kupiłem lakier MOTIP'a do zacisków. I pomalowałem już zaciski a lakieru zostało. Pytanie moje jest takie czy farbą do zacisków można pomalować pokrywe?? Czy ten lakier sie do tego nie nadaje i musi być specjalny do pokryw?? Na tym lakierze co mam nie ma napisane nic o jego wytrzymałości na temperature itd.. A jeśli można to rozumiem że pokrywe czyszcze, odtłuszczam i maluje tak? Czy potrzebuje podkładu jakiegoś? jak tak to jakiego? Z góry wielkie dzięki za pomoc. A i szukałem żeby nie było i nie mogłem znależć info o tym czy te lakiery maja poodobne właściwości.
Pozdrawiam...:)
mozesz malowac pokrywe bo ja dalem moj motip od zaciskow i kumpel pomalowal pokryte i juz 2 lata sie trzyma, zero odpadow
a jaki podkład dał? I czy muszę kupić nowa uszczelkę pod pokrywę czy nie?
Kolego może być bez podkładu, tylko dokładnie oczyść i odtłuścić trzeba jakaś benzynka ekstrakcyjna. Jeśli chodzi o uszczelkę, jak teraz ładnie trzyma i nic się nie poci to proponuje nie kupowac nowej tylko przed założeniem ponownym dobrze oczyścić i ewentualnie delikatnie silikonem po bokach posmarować. Ja mam OEM uszczelkę, zdejmowałem pokrywe ze 3 razy już i nadal jest ok i nic się nie poci.
ja swoja uszczelke to z 4 razy juz sciagalem i zero problemow a silikonu tez nie uzywam bo jesli nic sie nie dzieje to po co brudzic silikonem.