Zobacz pełną wersję : Dziwne dziweki dochodzace z kierownicy-zegarow
Witam.
Mam problem-czasem dochodza dziwne dzwieki z zegarow - co to moze byc? Nie jestem pewny czy to z zegarow ale z tych okolic;-) Jak to naprawic? Dodam ze najczesciej dochodza one przy przyspieszaniu, tak powyzej 2500 obrotow....
Prosze o odpowiedz
Prosze o odpowiedz
A ja proszę, przywitaj się w odpowiednim dziale.
Co do problemu, opisz dźwięk, czy to stukanie, czy odgłos jest jednostajny? Czy masz zegary indiglo?
Czy obudowa zegarów była odkręcana? Ja kiedyś miałem taki problem, że przy zakręcaniu osłony zegara wypadła mi jedna śrubka, która gdzieś tam się balontała i od czasu do czasu obijała.
Czy problem występuje tylko podczas jazdy czy na postoju także? Niema problemów z przeskakiwaniem cyferek na bębenku licznika?
A ja proszę, przywitaj się w odpowiednim dziale.
Co do problemu, opisz dźwięk, czy to stukanie, czy odgłos jest jednostajny? Czy masz zegary indiglo?
Czy obudowa zegarów była odkręcana? Ja kiedyś miałem taki problem, że przy zakręcaniu osłony zegara wypadła mi jedna śrubka, która gdzieś tam się balontała i od czasu do czasu obijała.
Czy problem występuje tylko podczas jazdy czy na postoju także? Niema problemów z przeskakiwaniem cyferek na bębenku licznika?
Jest to taki jednostajny dzwiek, tak jak by wlasnie cos szorowalo o jakies zebatki albo cos w tym rodzaju... taki metaliczny dzwiek... Czy obudowa byla odrkeca - nie wiem.. ja nie odkrecalem ale Honda z 98 roku jezdze od ponad roku:) tak wiec wszystko sie moglo z nai zdarzyc...
Problem wystepuje tylko podczas jazdy.. Gdyby latala srobka to wydaje mi sie ze objawialo by sie to zawsze na wybojach a niestety na wybojach jest cisza:( Nie wiem co z tym zrobic:(
PS. Gdzie mam sie przywitac, w ktorym dziale?:)
Tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=13