Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : KLimatyzacja - jak wyłączyć automatyczne uruchamianie

HokaHey
04-10-09, 00:55
Czy da się jakoś "ustawić" aby klimatyzacja nie uruchamiała się automatycznie przy przełączeniu na "szyby" lub "szyby / nogi" ? Chodzi mi o to abym sam decydował kiedy włączam klimatyzację...

genior
04-10-09, 13:27
da sie kolego
znlalazlem kiedys opisana procedure jak to wylaczyc
tutaj

http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=2485503

Leeo
04-10-09, 13:49
jest tez na forum http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=36882 W lutym o tym pisałem.

HokaHey
04-10-09, 18:24
jest tez na forum http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=36882 W lutym o tym pisałem.

Czyli do tych 7 punktów co opisałeś dodaje 8 punkt -->> zaczekać aż lampka A/C zacznie swiecić ciągłym światłem a nie tylko zacznie migać i powinno być ok ? Od tej chwili A/C nie powinno się już więcej samo uruchamiać ?

Leeo
04-10-09, 19:44
u mnie dalej uruchamia się samo, tylko ze teraz mogę je wyłączyć :)

HokaHey
04-10-09, 21:20
u mnie dalej uruchamia się samo, tylko ze teraz mogę je wyłączyć :)

Hmmm to nie rozumiem.. bo u mnie od początku dało to się wyłączyć bez problemu tylko chodzi mi o to aby samo się nie włączało jak wezmę na szyby lub nogi/szyby...

W takim razie nie wiem czy mam to zrobić czy nie skoro i tak to nie daje efektu całkowitej kontroli ?

Czy naprawdę nie ma żadnego rozwiązania aby klimatyzacja uruchamiana była tylko i wyłącznie ręcznie po naciśnięciu guzika "A/C" ? może w aso podłączając pod komputer by coś dało jak myślicie ?

Leeo
04-10-09, 22:22
no to się nie da :P Pisał coś o tym paticrx w moim temacie o klimie. U mnie wcześniej było tak, że przy przełączeniu na szybę lub szybę i nogi klima załączała się samoczynnie bez możliwości wyłączenia, a teraz również załącza się sama, ale mogę wyłączyć. Nie bądź leniem :) Przez to, że nie chce Ci się nacisnąć guzika chcesz jechać do ASO i kombinować coś z komputerem? :P

HokaHey
06-10-09, 18:49
U mnie ten patent w ogóle nie działa - żadnej reakcji :/

tomek
22-10-09, 19:43
szkoda, że nie ma sposobu - bo jest to wkurzające

Nie bądź leniem - tylko, że nie zawsze widać w dzień świecącą się kontrolkę AC.
Człowiek się dopiero wtedy dowiaduje jak jest coś chłodno :)

EFKA5
23-10-09, 10:28
myślałam ze to u mnie jest coś nie tak ale widzę, ze ten typ tak ma :D

Leeo
23-10-09, 16:18
trzeba pamiętać, że zawsze załączając szyba+nogi lub szyba klikać guzik AC ;] Cieszcie się, że nie mieliście tak jak ja na początku, że w ogóle nie można było wyłączyć klimy gdy nawiew był w tych pozycjach.

HokaHey
23-10-09, 18:38
trzeba pamiętać, że zawsze załączając szyba+nogi lub szyba klikać guzik AC ;] Cieszcie się, że nie mieliście tak jak ja na początku, że w ogóle nie można było wyłączyć klimy gdy nawiew był w tych pozycjach.

Niby tak ale jestem zdegustowany tym że Honda wprowadziła takie ograniczenia na pierwszym miejscu - kompletnie nie rozumiem takiego zagrania - przecież to użytkownik powinien decydować kiedy i w jakich okolicznościach włączyć klimatyzację... :mad:

genior
23-10-09, 20:12
to i tak jest nic w porownaniu z innymi markami gdzie klimatyzacja dziala caly czas
wiec nie narzekaj:cool:

HokaHey
23-10-09, 21:49
to i tak jest nic w porownaniu z innymi markami gdzie klimatyzacja dziala caly czas
wiec nie narzekaj:cool:

Dla mnie to jest powód do narzekania właśnie - bo powinien być swobodny niczym nie skrępowany wybór działania klimatyzacji a niestety nie jest nad czym ubolewam :mad:...

genior
23-10-09, 22:35
no to jak Ci sie wlacza przy przelaczeniu na szybe to od razu wylaczaj i jaki problem

HokaHey
24-10-09, 00:34
no to jak Ci sie wlacza przy przelaczeniu na szybe to od razu wylaczaj i jaki problem

No to chyba jasne że tak robię bo nie mam wyjścia - po prostu jest to nie wygodne - no ale już wyraziłem się dość jasno w poprzednich postach na ten aspekt ;-)

Grzesieklodz
24-10-09, 11:58
u mnie wlacza sie tylko prze szybie szyba+nogi niw wlacza sie, jak mialem zaparowane w aucie to wlaczylem cieple powietrze na max i nawiew na max i tak jechalem (prawie nic nie widzialem :/) az odparowalo i teraz juz tak nie paruje i prawie caly czas mam wlaczone na auto i tylko temperatura krece

tomek
24-10-09, 16:47
na początku myślałem że się coś popsuło :D, ale skoro wszyscy tak macie to jest to jakieś pocieszenie - lepiej tak niż żeby było zepsute

Leeo
24-10-09, 23:50
grzesiek, brzmi jak opowieść zapchanego filtra przeciwpyłkowego ;)