Zobacz pełną wersję : Zhamowane opony
Niestety w wyniku ostrego hamowania zhamowałem dwie opony (honda nie ma abs) opony mają obecnie przejechane 25 tys moje pytanie jest następujące czy:
1.Kupić 2 nowe opony i złożyć je na przód
2.Kupić 4 nowe opony a te dwie dobre sprzedać
Co proponujecie opony to Toyo proxess 195/50/15
spalić laka , wyjebać i kupić 2 nowe masz 1.4 5d więc chyba najzwyklejsze opony dębica ci styknom
Wole mieć opony tej samej marki.
to dokup 2 tej samej marki
ja po ostrym hamowaniu popalilem troche laka, pojezdzilem miesiac z zamiarem kupna nowych laczkow i stukanie ustalo
kozik150184
04-10-09, 12:21
przypal je troszkę w sumie spal gumę żeby mniej więcej się wyrównał bieżnik wrzuć na tyłi jeździj śmiało
przypal je troszkę w sumie spal gumę żeby mniej więcej się wyrównał bieżnik wrzuć na tyłi jeździj śmiało
Te zhamowane założyłem na tył i mniej stuka może opony się ułożą
Te zhamowane założyłem na tył i mniej stuka może opony się ułożą
jasne... a moze bieznika przybedzie:) pozdro
jasne... a moze bieznika przybedzie:) pozdro
W to raczej niewierze na wiosne kupie dwie nowe opony a te dwie dobre dam na tył. Mam w związku z tym pytanie czy kiedy będę miał dwie nowe opony na przodzie to czy podczas jazdy nie będzie to odczuwalne.
spal@praca
05-10-09, 22:08
najzwyklej je zszorstkuj delikatnie jeżeli nie są makabrycznie zjechane
I na przyszlosc naucz sie odpuszczac hebel jak Ci blokuje kola a nie dusic do upadlego :)
I na przyszlosc naucz sie odpuszczac hebel jak Ci blokuje kola a nie dusic do upadlego :)
Wiesz wtedy nie miłem wyboru jak bym odpuścił to był by dzwon. Pozatym lepiej dokupć dwie opony niż mieć spodkanie z blacharzem.
W to raczej niewierze na wiosne kupie dwie nowe opony a te dwie dobre dam na tył. Mam w związku z tym pytanie czy kiedy będę miał dwie nowe opony na przodzie to czy podczas jazdy nie będzie to odczuwalne.
powiedz mi w jaki sposób ma być to odczuwalne?
jedyna różnica bedzie w tym ze na jednej osi będziesz mial mniej bierznika i tyle