Zobacz pełną wersję : Rezonans przy ruszaniu.
Yo!
Ostatnio zauważyłem ze moja siódemka dostaje strasznych drgawek przy ruszaniu. Zastanawiam sie czy to nie objawy np:
-brudny silniczek krokowy,
-zatkany kolektor ssący,
-sprzęgło.
Może u was działo sie coś podobnego?
u mnie silnik wpada w rezonans przy ruszaniu ale to tylko z tego powodu ze poszla dolna poduszka silnika
jak by co mam do sprzedania przednia poduszkę silnika
jak by co mam do sprzedania przednia poduszkę silnika
no niestety, to nie poduszki... moze świece? ostatnio jakos duzo mi palić zaczeła:/
jak poduszki masz ok i na biegu jalowym pracuje ruwno to swiece bym darowal mysle ze to mozebyc wina sprzegla
jak poduszki masz ok i na biegu jalowym pracuje ruwno to swiece bym darowal mysle ze to mozebyc wina sprzegla
U mnie również strzelila dolna poduszka od silnika przez co silnik troche się skręcił a dodatkowo nastapiło stukanie przegubów o skrzynię i teraz tego stukania nie moge sie pozbyc .
U mnie również strzelila dolna poduszka od silnika przez co silnik troche się skręcił a dodatkowo nastapiło stukanie przegubów o skrzynię i teraz tego stukania nie moge sie pozbyc .
A czym to sie u ciebie objawiało?
Objawiało sie przede wszystkim tym ze auto dostawało drgawek przy ruszaniu , na jedynce czułem minimalnie, ale na dwójce najbardziej, później na trójce juz tylko delikatnie. Sprawdz poduszkę od strony chłodnicy. Najlepiej bedziesz widział jak wjedziesz na kanał bo z góry słabo widac. Pozdro.
Redman69-n
01-03-11, 19:40
Ile kosztowała nowa przednia poduszka do 1,7 ctdi??
Ja bym chciał też trochę odgrzebać temat...
Padła mi przednia poduszka silnika (ta dolna przy chłodnicy, z mocowaniem na 3 śruby)
W intercarsie dostałem taką ale okazało się, że mocowanie na jedną ze śrub jest inne i nie pasuje.
Chcę na allegro kupić używany oryginał i teraz pytanie brzmi:
Czy przednia dolna poduszka silnika do 1.7 ctdi jest taka sama jak w benzynowcach 1.4, 1.6 oraz 1.7???
Dzięki z góry za odpowiedź i pozdrawiam ;)