Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przednie hamulce od Integry do coupe 5 gen

havok
21-05-06, 23:39
Myślę nad przełożeniem przednich hamulców od Integry do mojego Civica. Ale mam parę wątpliwości:

1. Czego dokładnie mi potrzeba?
Na pewno zaciski, piasty, tarcze, klocki, zwrotnice. A co z tzw. master cylinder i brake booster (nie mam pojęcia jak to na nasze, wyczytane z zagranicznego forum ;) )? Linki hamulcowe? Cokolwiek jeszcze?
2. Dostępny zestaw jest z GSR z ABS, ja takowego nie mam - co teraz? Muszę szukać zestawu bez ABS, dostawić u siebie, szukać innych tarcz i klocków czy mogę to normalnie podpiąć?

kosiniak
21-05-06, 23:47
na 100% hamulców ci trzeba :roll:

Pati
22-05-06, 09:07
GSR ma chyba taki sam master cylinder jak i Ty masz. jak bys miał z ITRa to inna sprawa, więc te elementy olej. wez wszystko co jest z metalu lub gumy i jest przytwierdzone do piasty, a ma związek z hamulcem - wystarczy :)

havok
22-05-06, 09:53
Możliwe, że nie bardzo taki sam, może być od 1.5, tak jak i piasty i tarcze i zaciski itd.... :(
A co z kompatybilnością ABS i non-ABS?

Pati
22-05-06, 10:02
na tematy absowe sie nie wypowiadam bo nie chce strzelic byka. na moje oko, powinno pasowac, bo to kwestia czujnikow.
jak mozesz i Cie to nie kosztuje to wez master cylinder i porownaj jego srednice ze swoją. jak jest grubszy to montuj.

LIO
22-05-06, 17:12
Myślę nad przełożeniem przednich hamulców

Linki hamulcowe?

:roll: :?

havok
22-05-06, 17:24
Myślę nad przełożeniem przednich hamulców

Linki hamulcowe?

:roll: :?

Źle się wyraziłem, miało być przewody :D Ale widzę, że chyba nie potrzebuję.

Czyli co - zmieniać tylko to, co przy kole, a jak będzie tylko niewielka poprawa to szukać tego serwo, master cylinder i korektor siły hamowania?

Octane
22-05-06, 17:42
korektor to tylk przy zmianie na tarcze z tylu, chociaz u siebie nie zmienilem i nic si enei dziej :roll:

Pati
22-05-06, 18:42
przewody hamulcowe bierz!

Octane
22-05-06, 21:26
przewody sa jak w civicu ;)

Pati
23-05-06, 01:01
z cifa nieVTi i VTi są różne. jak może niech weźmie. drogie nie będą...