Zobacz pełną wersję : D16Z6 - osiągi oraz lekki modzik.
Witam
Jestem zainteresowany tym silniczkiem i chcialbym sie nieco wiecej o nim dowiedziec, a mianowicie jakie ten silnik ma przyspieszenie 0-100km/h, czy da rade dieslowi 130-150konnemu TDI ?? (patrzac ze kierowca nie jest piz...)
Ile mniej wiecej trzeba wyłożyc kasy i na jakie czesci aby ten silniczek podrassowac do 140-150konikow, i oczywiscie ile mniej wiecej by on mial od 0-100km/h przy 140-150 kucach. Z gory slicznie dziekuje.:)
hmmm dieslowi nic nie da rady bo diesel ma moment obrotowy :(
co do reszty pytan , jest takie miejsce :
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php
czyli d16z6 seryjny nawet nie da rady 110 konnemu TDI ? albo d16z6 zmodowany do 140 koni nie da rady 130-150 konnemu TDI ?? nawet na starcie spod swiatel ?:D
a co do moich reszty pytan nie moge znalesc odpowiedzi, szukalem na google i nic ;/
wisnia8686
02-10-09, 23:30
hmm dziwne bo moje D14 spokojnie sobie z golfem 4 tdi 101 koników radzi a Kierowca ogarniety.
no wlasnie nie wiadomo teraz, chlopaki powiedzcie mi jeszcze czy za 1500-2000zl w D16Z6 mozna cos podniesc mocy i momentu ?
lekko dlubnietym d16 robisz wszystkie 130konne diesle..
ile trzeba miec mniej wiecej funduszy na taki modzik i jakby mozna byla co zamontowac?? bede bardzo wdzieczny
kolektor - 400
wydech - 600 home made
dolot - 300
i przy zdrowym silniku wypluje ~140 kucy.
I to juz jedzie ladnie. Dla porownania d15b7 w 5gen coupe lekko pomodzone objezdzam 140km dieslem ale ze sporymi problemami.
czyli przy zdrowym silniku seryjnym + dobry kolektor/wydech/dolot wypluje te 135-140 koni nawet bez modyfikacji w ECU ?
Oczywiscie prosilbym jakies linki do tych czesci bo z tymi wydechami to mi sie miesza i do konca nie wiem bo sa jakies srodkowy wydech itp i nie wiem o co chodzi. z gory dzieki
z tego co widze wydech home made czyli robiony wlasno recznie, nie mozna lepiej kupic gotowy ?^^
anderfelt, poszukaj trochę na forum to nie boli. Jak poszukasz i czegoś nie będziesz wiedział a umiesz zadawać inteligentne pytania to wtedy pisz.
Jeśli założysz podobny temat jeszcze raz, będzie minus. 3 minusy - pała.