Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spalony centralny zamek.

czacha19
02-10-09, 11:30
Przeczytałem już większość tematów na forum i nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie:

Honda Civic 96 3d ej9.

Odkręciłem obudowe drzwi kierowcy, odłączyłem czyjnik którym centralny otwierany jest z kluczyka i sterownik centralnego zamka. Podczas sprawdzania kabli, zwarłem przypadkowo dwa przewody którymi przesyłany jest prąd do sterownika centralnego zamka umieszczonego w drzwiach kierowcy .
Wszystkie bezpieczniki sprawne, w aucie i pod maską, i nie mam pomysłów.
Proszę o informację jeżeli ktoś miał podobny problem, może jest jakiś inny przekaźnik sterujący centralnym. Wieczorem będę pobierał instrukcję do hondy, mile widziane sugestie miejsc gdzie można zlokalizować usterkę.

Dodam, że w momencie zwarcia sterownik w drzwiach kierowcy i przekaźnik centralnego był odłączony.

raq22100
02-10-09, 16:40
No to chyba gdzieś nie łączy, jak było wszystko poołączane... Chyba że zwarłeś te 2 kable co idą od samochodu do drzwi.... Jak tak postrawdzaj bezpiecnziki wszystkie, te pod maska tez.

pzdr,

czacha19
02-10-09, 21:04
Myślałem że jakiś przekaźnik się spalił, ale po dokładnym przeglądnięciu jeszcze raz bezpieczników okazało się, że spalony był bezpiecznik 20A pod maską. Problem rozwiązany, można zamknąć temat, przed momentem awaria została pomyślnie usunięta i centralny działa.