PDA

Zobacz pełną wersję : czysta klapa w EG3 ?

szpulek
02-02-05, 19:41
Czesc,
chcialbym sie zabrac za ten temat, czy ktos juz to robil? patrzylem do archiwum, ale jest tam niewiele..
chce najpierw kupic zderzak i tylnia klape by jak bede sprzedawal auto wrocic do serii, a w tych kupionych bede mogl grzebac niezaleznie i jezdzic autem :)
Chce wpasowac tablice w zderzak, myslalem nad wstawieniem wneki na tablice od jakiegos zderzaka, ktory ma seryjnie ta wneke.. moze yaris, albo sc? wtedy byloby mniej roboty.. co o tym sadzicie? zostawiac zamek na klapie czy nie? dorabialiscie jakies zapasowe otwieranie klapy od spodu?
chcialbym dowiedziec sie co o tym sadzicie..
pzdr

hcc
02-02-05, 19:53

....nie krzywdz tak swojej hondzi :cry:

mufaz
02-02-05, 20:08
Daj sobie z tym spokoj,gladka klapa dobrze wyglada w niemcu ale nie w japonczyku.

hosi
02-02-05, 20:22
Daj sobie z tym spokoj,gladka klapa dobrze wyglada w niemcu ale nie w japonczyku.
Dokładnie. To samo dotyczy bad looka :roll:

szpulek
02-02-05, 21:49
widzialem kilka takich cifow z gladka klapa i mi sie to podoba.. czy ktos to robil i jest w stanie udzielic mi jakichs info? pzdr

lukiasz
02-02-05, 22:19

....nie krzywdz tak swojej hondzi :cry:

dokładnie!!

Vax
02-02-05, 23:08
Ja akurat jestem zwolennikiem czytej klapy, i moim zdaniem 5 generacji cifa pasuje taka klapa, ale jak mawiaja ladne jest to co sie komu podoba.

Jesli chcesz jakies info to:
1. Klape rob tylko u dobrego blacharza.
2. Jezeli skasujesz zamek i np. peknie linka to mozesz otworzyc klape od srodka przez bagaznik.
3. Co do rejestracji to albo ktos ci wyrzezbi samemu wneke i podswietlenie ale najlepiej wez ramke z cifa 5 generacji qp lub sedana i pakuj ja w zderzak. Ma odrazu podswietlenei wiec nie bedzie problemu.

PAT
02-02-05, 23:22
tez mialem taki pomysl ale szybko zrezygnowalem i zostaje przy JDM!!! i czarne 16''fele to jest to! :D pozdr :twisted:

ARTX
02-02-05, 23:27
kolega pyta o porade techniczna a nie czy bedzie ładnie wygladac :evil:

LIO
02-02-05, 23:45
kolega pyta o porade techniczna a nie czy bedzie ładnie wygladac :evil:
czyzby napewno ???

mialem, a nawet mam w 3D taka klape i powiem ci daruj sobie, bo po pierwsze to nie pasuje do japonczyka, po drugie jest brzydkie, po trzecie kazda tego typu przeróbka karoserii po pewnym niedlugim czasie wychodzi w mniejszym lub wiekszym stopniu

uwierz mi: zastanów sie jeszcze nad tym dobrze, a potem raz jeszcze zanim to zrobisz.

gdybys juz mial to zrobic :roll: daj dobremu blacharzowi i lakiernikowi, niech zaspawa ja nadokladniej jak sie da, zeby bylo jak najmniej szpachli, tylko na laczeniach spawów, zeby dobrze to przygotowal i pomalowal. Ale i tak po pewnym czasie bedzie to widac.
Zamek jest nie w klapie tylko pod swiatlem, wiec musisz ruszyc kolejny element, ja bym go zostawil
Ale po raz kolejny powiem, zostaw tak jak jest. :!:

Mike
02-02-05, 23:50
Chce wpasowac tablice w zderzak, myslalem nad wstawieniem wneki na tablice od jakiegos zderzaka, ktory ma seryjnie ta wneke.. moze yaris, albo sc?
najczesciej w sumie wlasnie tak chlopaki robia.wpasowac jakis kawalek zderzaka i po ptokach bo masz podswietelenie odrazu. ja natomiast w sumie sam z moimi fachowcami sie bawilem. i wyszlo calkiem fajnie. ale moze dokladniej-poprostu wycielismy dziure w zderzaku i sami to wykleilismy zywica. pozniej szpachla i w sumie dla goscia ktory mi to robil(blacharzo lakiernik)nie bylo to duzym problemem i czasu stosunkowo tez duzo nie poswiecil bo w sumie jeden wieczor niecaly. no i pozniej jak wszystko bylo juz gotowe to wystarczylo wyciac dziurke i wsadzic tam jedną(1z2) lampke ktora podswietlala rejestracje na klapie

zostawiac zamek na klapie czy nie?
moim zdaniem raczej nie bo jak clean look to clean look. ale jak ktos dobrze napisal zrobisz jak uwazasz

dorabialiscie jakies zapasowe otwieranie klapy od spodu?
tylko mam teraz otwieranie na linke z wnetrza auta. ale jako ze linka sie ostatnio zjeb...psuła to z przymusu takze musialem stwierdzic ze jednak da sie otworzyc od wewnatrza zamek ;) Ale na szczescie dzisiaj dokupilem linke tak ze mam nadzieje ze to byl tylko jednorazowy test :)

pzdr

ARTX
03-02-05, 00:02
LIO nie wycinaj samych urywkow tylko jak cos to juz cała mysl :idea:

Chce wpasowac tablice w zderzak, myslalem nad wstawieniem wneki na tablice od jakiegos zderzaka, ktory ma seryjnie ta wneke.. moze yaris, albo sc? wtedy byloby mniej roboty.. co o tym sadzicie? zostawiac zamek na klapie czy nie? dorabialiscie jakies zapasowe otwieranie klapy od spodu?
pytał ze strony technicznej.. :)

LIO
03-02-05, 00:06
hmm dla mnie pytanie " chcialbym sie dowiedziec jak to zrobic" byloby odpowiednie, a jak widac, wiekszosc w tym ja tez odebrala to "chcialbym dowiedziec sie co o tym sadzicie" jako o wyrazenie swojej opini na temat planów kolegi.
no offense modku 8)

Vax
03-02-05, 00:34
...po trzecie kazda tego typu przeróbka karoserii po pewnym niedlugim czasie wychodzi w mniejszym lub wiekszym stopniu

Jak klapa jest dobrze zrobiona to nic nie wyjdzie. Tylko problem w tym, ze dobra robota wymaga staranności i dłuższego czasu wykonania a wiekszosc blacharzy nie ma na to czasu i checi.

eXxx
03-02-05, 02:25
Jak ktoś chce, to moja była 'pełna' (V gen.) lezy pewnie gdzies za warsztatem Lukiasza. Uważam że to do żadnego samochodu nie pasuje...i jest to syf nad syfy. Ale jak ktos chce ...

przemir
03-02-05, 10:34
e zlom sie u nas dosc czesto zabiera do huty :D a tak na powaznie to sprawdze, zrobie pikczera - ale ty miales czystosc nad czystosci :lol: zapodaj fotki koledze :)
ps. ja w swoim 4genie tez mam czysta klape (http://www.autobody.pl/zdjecia/galeria/cifik%20przemka/7.jpg) :lol: najwiekszy problemem jest to ze jest tak ciezka ze silowniczki niewytrzymuja dluzej niz 2-3tyg nic nie peka i nie bedzie :twisted:

eXxx
03-02-05, 10:54
Przemir - u Ciebie to zupełnie inna bajka i inaczej wygląda ta klapa, więc niepotrzebie uogólniłem. Jest to powiedzmy jedyny widoczny metalowy element na tylnej klapie (prócz tego paska pod szybą). I ta 'czysta' dobrze wygląda. Mój błąd... :)

szpulek
03-02-05, 13:21
eXxx, czy mozesz mi podeslac zdjecia? bo moze chcesz sie pozbyc tego kawalka 'zlomu'?
mi sie taka klapa podoba, bede szukal wlasnie uszkodzonego zderzaka z meijscem na tablice i z podswietlaniem i wytne i wpasuje do mojego zderzaka, temat jest dosc odlegly, gdyz wyjezdzam na cale wakacje i nie wiem czy bede mial czas by sie w to bawic..
co do sporu czy jest to pytaine techniczne to powiem, ze tak, ale opcz tego jak to zrobic chcialem sie dowiedziec co o tym sadzicie -> nie ma sie co sprzeczac na ten temat, uznajmy, ze pytania byly dwa :)
pzdr