Zobacz pełną wersję : Spalenizna i dym.. Pompa wody?
Dziś wstawiając auto do garażu poczułem zapach spalenizny , otworzyłem maskę i zobaczyłem lekki dym spod silnika z lewej strony.. co to może być ? pompa wody ? nie byla ona wymieniana , nie wiem kiedy też poprzedni własciciel ją wymieniał.
Przez ostatnie kilka dni miałem dziwny świst paska na 1,2 biegu
Może ten pasek Ci się usmażył.
to nie będzie pompa wody. musisz wjechać na kanał i szukać
Najpierw myślałem ze to wiatrak od chłodnicy ale ciut niżej zauważyłem lekki dymek.. a pasek mi piszczy z prawej strony na 1,2 biegu ..
pompa wody?
na dodatek z lewej strony?
pompa wody?
moze był bity i silnik wsadzili na odwrót
to co to może być z tej lewej strony ?
pompa wody?
No z lewej, bo w aucie podajesz strony nie w zależności jak akurat przy nim stoisz tylko względem siedzenia kierowcy które jest po lewo. Więc wynika, że pasek jest po lewo (co nie zmienia faktu, że jak stoisz przed maską to względem Ciebie jest po prawo :D )
No z lewej, bo w aucie podajesz strony nie w zależności jak akurat przy nim stoisz tylko względem siedzenia kierowcy które jest po lewo. Więc wynika, że pasek jest po lewo (co nie zmienia faktu, że jak stoisz przed
maską to względem Ciebie jest po prawo :D )
od kiedy? moim zdaniem wiekszoś ludzi podaje tak jak im sie podoba....
otworzyłem maskę i zobaczyłem lekki dym spod silnika z lewej strony..
to chyba jasno jest napisane .................................................
No akurat od zawsze. Części też masz opisane lewe i prawe i lewe są od strony kierowcy. To jak ludzie piszą to inna sprawa. Prawidłowo jest lewa kierowcy a prawa pasażera. Popatrz na opisy niektórych rzeczy np. z zawieszenia czy opisy z manuali i zawsze L jest u naszego kierowcy a P u naszego pasażera. Więc jak dla mnie nie ma sensu mówić jak się stoi bo stać to ja moge ustawiony w 4 strony koło auta i zawsze prawa czy lewa może być gdzie indziej a tak jest to jasne.
błagam... a jak ktos napisał rozumiejąc to inaczej to co?
a w temacie zainteresowany nie pisze gdzie sie co dymiło
Arturvf500
02-10-09, 11:13
Dziś wstawiając auto do garażu poczułem zapach spalenizny , otworzyłem maskę i zobaczyłem lekki dym spod silnika z lewej strony.. co to może być ? pompa wody ? nie byla ona wymieniana , nie wiem kiedy też poprzedni własciciel ją wymieniał.
Przez ostatnie kilka dni miałem dziwny świst paska na 1,2 biegu
zainteresuj się napinaczem zanim pęknie Ci pasek rozrządu...
pozdrawiam
Artur
z lewej strony wyraznie napisal mowiac o tym jak stal przed maska...
z lewej strony masz chlodnice i przewody, ewentualnie moze byc termostat lub skrzynia biegow.... moze brak oleju w skrzyni biegow? albo hamulce usmazyles?
może niech się Igor_s4 sam określi o którą strone mu chodzi:D ale wracając do sprawy skoro pasek Ci piszczy to może to właśnie pasek się przysmaża obracając sie w kole pasowym. pompa wody odpada na pewno może powiedz jaki to zapach palonej gumy, oleju plastiku czy np gorącego żelazka
Problem skrzyni. a pasek też piszczał ale klinowy.