Zobacz pełną wersję : Brak iskry w V genie
Witam.
Mam taki problem moja honda d15b7 rzucila palenie.kreci jakby bylo wszystko okey ale jednak nie pali.aaa i najwazniejsze po sprawdzeniu okazalo sie ze nie ma iskry.jezeli ktos wie co moglo mi sie zepsuc i od czego prosilbym o kontakt.
A tak orientacyjnie ile kosztuje ta cewka?
Legionista84
30-09-09, 20:43
moze byc tez walniety modul....
wszystko wyjdzie w najblizszym czasie. albo jedno albo drugie to najczescie pada z tego co czytalem
Cewka trochę >100zł. I to będzie na 99% to :)
Legionista84
01-10-09, 11:46
najlepiej jakbys podjechal do elektryka, zaoszczedzisz czasu i na darmo wydanych pieniedzy....ja ostatnio niepotrzebnie wydalem 300 zl na czesci, a wystarczylo podjechac do elektryka :)
ma ktos moze zdjecie gdzie znajduje sie cewka w moim aucie.silnik wyzej wymieniony.
Albo aparat zapłonowy ja to ostatnio przerabiałem
a gdzie to sie znajduje bo nie jestemd w temacie za bardzo
aparat masz z lewej strony przy głowicy, są do niego podczepione 4 kable (tzw. wn), które idą dalej do świec. moduł rzadko pada, bardziej prawdopodobne, że wina leży po stronie cewki, która znajduje się w aparacie. omomierz w rekę i zmierz rezystancję.
cewkę znajdziesz pod kopułką (czyli plastikową osłoną aparatu), odkręć ją tylko nie wypinaj kabli. na samej górze znajdziesz to czzego szukamy.
Witam,
mam problem z Honda Civic 1.6 1996r VI generacja, nie chciala mi odpalić jak byla zimna,teraz wogole nie pali, jak kręcę kluczykiem (rozrusznikiem) to nie ma iskry, jedynie jak długo przytrzymam kluczyk (ok10s) i w chwili puszczenia kluczyka pojawia sie na chwile iskra czasem udawało mi się tak zapalić ale teraz juz nie mogę, jak silnik sie nagrzał to bez problemu od razu odpalał. czego to może być przyczyna? cewka, moduł? a może jakiś przekaźnik sie spalił? akumulator jest w miarę nowy, świece i kopułka...
dziękuje, pozdrawiam,
silnik sie nagrzał to bez problemu od razu odpalał. czego to może być przyczyna? cewka, moduł? a może jakiś przekaźnik sie spalił? akumulator jest w miarę nowy, świece i kopułka...
dziękuje, pozdrawiam,
może masz nieszczelną kopułkę tak jak ja, jak nie będzie chciał odpalić spróbuj suszarką się przejchać po koupłce