Zobacz pełną wersję : nie zapala sie
damianos19
30-09-09, 15:50
Nie zapala sie ani na gazie ani na bezynie check engine zarowke sprawdzalem dobra co to moze byc?? dzieje sie tak odkad podlaczyli instalacje gazowa
coś więcej ? model silnika itd.
silnik kręci?
iskre sprawdzałeś ?
damianos19
30-09-09, 16:15
odpala od dotkniecia wszystko chodzi civic HB 94r 1.5 D15B2
to nie rozumiem twojego problemu...
Moze zebys nie zadawal pytan, podlaczajac gaz Ci odlaczyli check (odcieli przewod itd.) Czasem po zalozeniu pali sie kontrolka check. Ma to zwiazek z instalacja gazowa (ponoc cos zle zalozone lub nie zalozone, nie mam gazu to nie wiem w czym zecz dokladnie) w jednym z firmowych aut tez palil sie check po zalozeniu gazu.
tak jak wyżej prawdopodobnie gazownicy odcięli ci zapalanie check engine, bo w instalacji gazowej założyli nie ten emulator wtrysków co trzeba i po przełączeniu na gaz zawsze wywalało by ci checka, w tym konkretnym silniku (D15B2) trzeba założyć PD-44 i po problemie.
po włączeniu zapłonu musi sie zapalać check na kilka sekund razem z innymi kontrolkami
jak się nie zaświeca wcale to druciarze od gazu przycieli w ch*ja ,ja bym ich zjebał po całości za taki numer