Zobacz pełną wersję : dziwne sprzeglo
Witam.
Mam problem ze sprzeglem ostatnimi dniami, a mianowicie gdy odpalam z rana to gdy wciskam i wyciskam pedal sprzegla slychac spod maski takie delikatnie jak skrzypienie obcieranie ( bardziej gumowy odglos).
Druga sprawa to gdy ruszam puszczam sprzeglo(juz przy samym koncu) i dodaje gaz na pedale sprzegla wyczowalne jest tak jakby mrowienie, drżenie. Dodam, iz te wszystkie dzwieki slychac/czuc tylko gdy pojazd jest zimny a gdy sie rozgrzeje dzwieki ustaja. Moze mia lktos podobny problem?? Dziekuje z gory za porady.
Z tym skrzypieniem to prawdopodobnie wysprzęglik - do nasmarowania.
Było wiele podobnych tematów.
Nie wiem natomiast, co z drżeniem pedału.
Polecam wymianę płynu hydraulicznego w układzie sprzęgła, niby banał ale kulturę pracy zmienia znacznie. Koszta niewielkie i można zrobić to samemu, no przy pomocy drugiej osoby.Jeśli nadal nic, no cóż trzeba bardziej się w to zagłębić .
z tym skrzypieniem sprzegła mam to samo, nazimnym
i co pawulon dlugo juz sie z tym bujasz???
jesli chodzi o ten wsprzeglik to zdejmujemy ta pierwsza gume i samrujemy to co jest widoczne (laczenie z lapa sprzegla) ??czy zdejmujemy ta druga gume i pod nia smarujemy, bo smarowalem tylko ten element widoczny po zdjeciu pierwszej gumy i dalej skrzypi.
Zdejmij pierwszą gumę, zajrzyj "w głąb skrzyni", zobaczysz trochę sprężyny która skrzypi.
i co pawulon dlugo juz sie z tym bujasz???
jesli chodzi o ten wsprzeglik to zdejmujemy ta pierwsza gume i samrujemy to co jest widoczne (laczenie z lapa sprzegla) ??czy zdejmujemy ta druga gume i pod nia smarujemy, bo smarowalem tylko ten element widoczny po zdjeciu pierwszej gumy i dalej skrzypi.
od początku lata :] jak bede konserwowal podwozie to powiem chlopakom zeby posmarowali tam
Ma ktoś pomysł jak odkręcić wysprzęglik?? Strasznie jest u mnie skorodowany, śruby nawet nie chcą drgnąć.
http://img237.imageshack.us/img237/7691/p1040824v.th.jpg (http://img237.imageshack.us/i/p1040824v.jpg/)
I drugie pytanie, czy jak uda mi się go wymontować to wyleci płyn?
klucz nasadowy, i jakas dlzsza dzwignia, da rade nie ma obcji...
plyn ci nie wyleci(pod warunkiem ze nie bedziesz wciskal sprzegla przy wykreconym wysprzegliku)
te sruby tylko trzymaja wysprzeglik do bloku silnika.
klucz nasadowy, i jakas dlzsza dzwignia, da rade nie ma obcji...
plyn ci nie wyleci(pod warunkiem ze nie bedziesz wciskal sprzegla przy wykreconym wysprzegliku)
te sruby tylko trzymaja wysprzeglik do bloku silnika.
A tej rurki nie trzeba odkręcać?? Bo właśnie z nią mam problem
moze ktos mi pomoze mam taki problem ze praktycznie zawsze rano po odpaleniu samochodu wsiskam sprzeglo 1ka i puszczam sprzeglo i wlasnie teraz jest problem poniewarz szarpie mi samochodem i ten efekt jest tylko jak samochud odpalam rano a cale sptrzeglo docisk i lorzysko bylo wymienione nie cale 4 miechy temu prosze o pomoc
A tej rurki nie trzeba odkręcać?? Bo właśnie z nią mam problem
chodzi ci o rurke zplunem? jesli nie wymieniasz samego wysprzeglika to nie musisz odkrecac... jest na tyle elastyczna ze mozna wymienic nawet skrzynie bez odkrecania tego przewodu.