Zobacz pełną wersję : sporotwe zawieszenie
Bacus___19
29-09-09, 18:49
Witam jestem nowy na forum niedawno zakupiłem civica V gen i mam problem otóż mam żółte sprężyny i czerwone amortyzatory w zawieszeniu i tył jest opuszczony ok ale przód to normalnie jest strasznie nisko koła bardzo chowają się pod błotniki...przód jest bardzo niski...Mam do wymiany tulejki w wahaczach na przodzie czy to była by wina tych zużytych tulei ze jest tak niski??
Niekoniecznie...możesz mieć poprostu sprężyny dosyć dużo obniżające i amory o skróconym skoku przez co stoi bardzo nisko :)
Bacus___19
29-09-09, 21:37
Wymienienie te tuleje i zobaczę jak to dalej będzie wyglądać...Ewentualnie będę musiał zmienić sprężyny...
Dokładnie. Wymień i wtedy okaże się czy wina sprężyn. Możliwe też że ktoś ciął sprężyny jeżeli nie są to jakieś obniżane...
Bacus___19
30-09-09, 17:48
Nie no raczej są to obniżające tak mi się wydaje a tak naprawdę dowiem się jakie SA naprawdę jak będę wymieniał tulejki
poszukaj jakiś oznaczeń na sprężynach i zobacz w googlach co to
Bacus___19
30-09-09, 20:34
a jeżeli za wiele nie da zmiana tulei to lepiej zmienić sprężyny na ogr lub mniej obniżające nic te co mam czy lepiej amorki??
nowe tuleje Ci nie podwyższą zawiasu bo niby jak :)