Zobacz pełną wersję : tarcze czy beda pasowac
witam,zastanawiam sie nad takim zestawem i chcialem sie dowiedziec czy beda te tarcze i klocki pasowac do mojej hondy civic 99r 1.4 ej9 sedan.
http://www.allegro.pl/item711117111_tarcze_brembo_klocki_ferodo_honda_ci vic_rover.html
skolopendra
29-09-09, 18:03
wygląda że tak
tarcze to raczej tak a klocki???bo tam pisze ze jest do ukladow lucas a ja jaki mam to nie wiem i w tym jest problem.pomozcie czy brac to czy nie.
Panowie jaki ja mam układ hamulcowy,akebono czy lucas.
Ja się dopiszę... Czy tarcze 262mm wejdą pod felgi 13" ?
Z tego co już wyczytałem to w EJ9 z 1997roku są tarcze 242mm czy jakoś tak. Mam je trochę zwichrowane bo przy hamowaniu z większej prędkości jest bicie na kierownicę i pedał. Może jeśli wymieniać to od razu na coś większego?
Z tego co patrzę na swoje 14 stalaki, to hebel 262 dosyć dosyć wypełnia felgę. 13 pewnie nie wejdzie.
lukasz-lukasz
27-10-09, 17:47
Ja się dopiszę... Czy tarcze 262mm wejdą pod felgi 13" ?
Z tego co już wyczytałem to w EJ9 z 1997roku są tarcze 242mm czy jakoś tak. Mam je trochę zwichrowane bo przy hamowaniu z większej prędkości jest bicie na kierownicę i pedał. Może jeśli wymieniać to od razu na coś większego?
I tak nie wymienisz w swoim aucie tarczy na większą bez wymiany zwrotnicy i zacisku.
13" na pewno nie wchodzi na 262mm :)
I tak nie wymienisz w swoim aucie tarczy na większą bez wymiany zwrotnicy i zacisku.
Akurat jest na forum oferta sprzedaży całego zestawu ;) ale skoro moje kółeczka na to nie wiejdą to dam sobie spokój. Jakoś nie mam ochoty płacić za kolejny zestaw kół. Może na wiosnę jakiś swapik...
Dzięki za odpowiedzi Panowie :)